Skip to content

Ylivertainen työvuorosuunnittelu­­­järjestelmä auttaa Esperiä varmistamaan hyvän hoivan

Esperi

Hoitajien määrä on kuuma peruna vanhustenhuollossa. Mitoituslaki toi lisämausteen entisestään vaativaan työvuorosuunnitteluun. Jotta laki, asukkaiden tarpeet ja henkilöstön toiveet toteutuvat, Esperi kehitti kanssamme työvuorojen suunnitteluun ja optimointiin viimeisintä teknologiaa hyödyntävän järjestelmän.

case-asiakastarina-weoptit-esperi-care
twoday

Hoivakodin työvuorosuunnittelun tavoitteena on varmistaa hyvä hoiva sekä tukea henkilöstön hyvinvointia. Työvuorosuunnittelu on aikaa ja tarkkuutta vaativa tehtävä, josta yksiköiden esimiehet ovat vastanneet muiden töiden ohella.

Työvuoroja suunniteltaessa täytyy huomioida laki ja työehtosopimukset, henkilöstön toiveet, sovittu mitoitus, asukkaiden erityispiirteet sekä hoitajien osaaminen ja heidän työvuorotoiveensa. Lisäksi uusi mitoituslaki astuu voimaan vaiheittain ja mutkistaa tilannetta kerta toisensa jälkeen. Yhtälö on vaikea toteuttaa, eikä inhimillisiltä virheiltä suunnittelussa ole aina vältytty.

Esperi valitsi järjestelmän toimittajaksi twodayn, jonka kanssa yhteistyössä kehitetty optimointialgoritmeihin perustuva järjestelmä on ennennäkemätön Suomen hoiva-alalla.


Uusi järjestelmä parantaa työvuorosuunnittelun luotettavuutta


Optimoinnin avulla työvuorosuunnittelu pystyy lyhyessä ajassa löytämään sellaiset laatuvaatimukset täyttävät ratkaisut, jotka lisäksi tukevat kotien asukkaiden tarpeita ja henkilöstön toiveita. Järjestelmä parantaa työvuorosuunnittelun luotettavuutta merkittävästi. Se huomioi välillisen ja välittömän työn tarpeet, poistaa virheiden mahdollisuuden, ja jättää esimiehille enemmän aikaa kotien johtamiseen sekä asukastyöhön.

Järjestelmä toimii samalla työvuorosuunnittelussa tarvittavien tietojen integraatioalustana, keräten kaiken tiedolla johtamiseen tarvittavan informaation eri järjestelmistä yhteen näkymään.

"Oikea määrä, oikealla osaamisella varustettuja hoitajia nousee vanhushoivassa jatkuvasti keskusteluun. Halusimme löytää ratkaisun, jonka avulla minimoimme inhimilliset virheet suunnittelussa ja varmistamme koteihin juuri oikean määrän oikeanlaista henkilökuntaa asukkaiden hyvän hoivan varmistamiseksi”, kuvailee Esperin toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi.

 

“Kehitetty palvelu on ainutlaatuinen ja hyödyntää erittäin edistynyttä analytiikkaa. Uuden järjestelmän avulla Esperi pystyy varmistamaan, että kotien laadulliset vaatimukset toteutuvat. Nämä vaatimukset sisältävät esimerkiksi sen, että lääkeluvallisia henkilöitä on työvuorossa oikea määrä tai että harjoittelija ei työskentele osastolla yksin. Järjestelmä ei suostu suunnittelemaan puutteellista tai virheellistä työvuorolistaa”, kertoo twodayn Joonas Ollila.

Esperi investoi vuonna 2020 yli 2 miljoonaa euroa tutkimus- ja kehitystoimintaan. Ison osan investoinneista vei uusi työvuorosuunnittelujärjestelmä. Esperin ja twodayn yhteistyönä syntynyt työvuorosuunnittelujärjestelmä on käytössä jo yli 170 Esperin hoivakodissa.

Uuden sovelluksen suunnittelu toteutettiin ketteriä ohjelmistokehittämisen menetelmiä noudattaen. Sovelluksen suunnittelussa on painotettu helppokäyttöisyyttä, jotta sen käyttö hoivakodeissa sujuu vaivattomasti.

Voisimmeko optimoida sinun yrityksesi toiminnan rullaamaan paremmin? 

Ota yhteyttä Joonakseen, jonka yhteystiedot löydät alta, niin jutellaan asiasta tarkemmin.

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä.

Joonas Ollila

Optimization solutions and predictive analytics
joonas.ollila@twoday.com
044 230 3847

Onnistumisia muiden asiakkaidemme kanssa

Sanoma Media Finland: Anaplan toi tehokkuutta ja joustavuutta talouden suunnitteluun

Sanoma Media Finland Oy:llä oli aika päivittää taloudensuunnittelujärjestelmä. Tavoitteena oli työtapojen harmonisointi, läpinäkyvyyden lisääminen ja prosessien tehostaminen. Anaplan vakuutti teknisellä muokattavuudellaan ja nopeudellaan, mikä on erityisen arvokasta nopeasti muuttuvassa mediatoimial...

Caverion uudisti liiketoimintasovellustensa kehittämistä ja analytiikkaa Microsoft-pilven avulla

Caverion kehitti uuden data-alustan ja uudisti liiketoimintasovellustensa kehittämistä laaja-alaisesti Microsoft-pilven kyvykkyyksiä hyödyntäen. Uutta datan ja liiketoimintasovellusten yhtenäistä arkkitehtuuria hyödyntävät sovellukset ovat jo tuottaneet selkeää liiketoimintahyötyä muun muassa lisääm...

Kiertotalouteen vauhtia tekoälyn avulla – AI Agent auttaa tiedon jakamisessa

Sumi Oy on ottanut käyttöön AI Agentin tuomaan tehokkuutta pakkausten tuottajavastuun hallintaan. Yhteistyössä olemme kehittäneet yhtiön verkkosivuille Suomen ensimmäisen tuottajavastuutekoälyn, joka vastaa yritysten kysymyksiin ja helpottaa niiden pakkausten kuluttajavastuun hoitamista. Tekoälyn av...