Skip to content

Toyota Rahoituksen digitaalinen palvelu kuntoon Signomin avulla

Toyota Rahoitus

Toyota Finance Finland Oy (Toyota Rahoitus) tarjoaa rahoitusta Toyotan ostajille ja hyödyntää Signomia sopimusten sähköisessä allekirjoittamisessa ja asiakkaan tunnistamisessa.

asiakastarina-case-signom-toyota-otsikkokuva-header
twoday

“Yhteistyömme on jatkunut jo 10 vuotta, koska Signom on ollut luotettava palvelu”, sanoo Toyota Finance Finland Oy:n myyntijohtaja Lauri Varonen. “Ongelmia on ollut harvoin ja ne vähätkin on korjattu nopeasti.”

Signomin avulla uuden tai käytetyn Toyotan ostaja voi hoitaa verkossa:

 • Rahoitushakemuksen
 • Tunnistautumisen
 • Allekirjoituksen

Vuosikymmenen mittainen yhteistyö Signomin kanssa on auttanut Toyota Rahoitusta vauhdittamaan autojen myyntiä, palvelemaan autonostajia paremmin ja rakentamaan uutta liiketoimintaa. “Ilman Signomia emme olisi saaneet kaikkia digitaalisia kuvioita toimimaan”, Varonen kertoo.

“Sähköinen allekirjoitus on mahdollistanut Toyota Financelle kokonaan uusia digitaalisia liiketoimintamalleja.”

 

Miten Signom auttaa Toyotaa ja sen ostajaa?

Toyota Rahoitus löysi Signomin etsiessään palvelua sähköiseen tunnistautumiseen. Jo tuolloin Signom tarjosi sähköisen tunnistautumisen kaikille pankeille ja kaupan päälle Toyota Rahoitus sai sähköisen allekirjoituksen.

Signom on integroitu Toyota Rahoituksen omiin palveluihin, joten Toyotan ostaja saa myönteisen luottopäätöksen välittömästi täytettyään ja allekirjoitettuaan verkossa luottohakemuksen. Jos luottopäätös ei mene suoraan läpi, se siirtyy Signomin kautta automaattisesti jatkokäsittelyyn.

Signomin avulla Toyota Rahoitus pystyy tarjoamaan Toyotan ostajille ja omistajille sähköisesti:

Rahoitushakemukset ja luottopäätökset
 • Uuden tai käytetyn auton rahoittamiseen
 • Huoltojen ja korjausten rahoittamiseen
Osamaksusopimukset
 • Yrityksille ja yksityishenkilöille uudet ja käytetyt autot (omistus säilyy Toyotalla siihen saakka, kunnes auto on maksettu)
 • Rahoitus-ja osamaksusopimusten siirrot
 • Rahoituksen ja osamaksusopimuksen siirto auton myynnin yhteydessä (auton haltijan, rahoituksen saaja ja auton omistaja vaihtuu)
Räätälöinti

Rahoituksen ja osamaksusopimusten siirtoja varten on räätälöity lomakkeita ja työnkulkuja: kun molemmat osapuolet ovat hyväksyneet siirron sähköisellä allekirjoituksella, pyydetään auton vanhaa ja uutta omistajaa täydentämään ja vahvistamaan tarvittavat tiedot.

Miten Signom toimii autokaupassa

Toyotan ostaja klikkaa “Hae rahoitusta” verkkokaupassa:

 1. Signom pyytää asiakasta tunnistautumaan ja varmistaa henkilöllisyyden.

 2. Signom siirtää automaattisesti asiakkaan ja auton tiedot rahoitushakemukseen lomakkeella, jota asiakas voi täydentää (esim. maksuerät ja laina-aika).

 3. Signom laskee ja näyttää todellisen vuosikoron autolle (lain edellytysten mukaisesti).

 4. Signom käyttää vahvaa tunnistusta asiakkaan allekirjoituksen varmentamiseen.

 5. Signom tekee luottopäätöksen käyttäen Toyotan omia rekistereitä ja joko vahvistaa rahoituksen tai siirtää hakemuksen jatkokäsittelyyn.

 

Sähköisen allekirjoituksen hyödyt

Myyntijohtaja Lauri Varosen mukaan Signom on auttanut Toyota Rahoitusta merkittävästi eteenpäin digitekemisessä.

 1. Kaikki kaupat kotiin
  • Ennen sähköistä tunnistautumista ja allekirjoitusta Toyota Rahoitus ei pystynyt tarjoamaan rahoitusta verkossa kaikille halukkaille – kauppaa meni sivu suun ja kuskeja jäi ilman Toyotaa.
 2. Pienempi riski myyjälle
  • Sähköinen allekirjoitus ja muut sähköiset palvelut ovat tukeneet ja vauhdittaneet myyntiä ja poistaneet etenkin käytettyjen autojen myyjien riskejä: myyjä saa rahansa nopeammin tilille.
 3. Sujuvaa B2B-myyntiä
  • Signom on helpottanut etenkin sopimusten tekemistä yritysasiakkaiden kanssa, koska palvelu varmistaa allekirjoittajan henkilöllisyyden ja nimenkirjoitusoikeuden.

“Sopimusten tekeminen on huomattavasti nopeampaa, kun kenenkään ei tarvitse salapoliisina selvitellä, kuka saa allekirjoittaa yrityksen puolesta ja kenen kaikkien allekirjoitukset sopimuksessa on oltava.”

Nopeaa ja turvallista integrointia

Signom on toteuttanut nopeasti ja joustavasti laajoja integrointeja Toyota Rahoituksen omiin järjestelmiin.

“Olemme olleet tyytyväisiä siihen, kuinka ripeästi uusia palveluita ollaan saatu otettua käyttöön: laajaa integrointia vaativat projektit ovat tyypillisesti kestäneet kuukauden.”

 

Nopeuttakin merkittävämpää on turvallisuus. Integroinnin ansiosta tietoturvasta ei ole tarvinnut huolehtia ja tietoturvapäivitysten hyväksyminen onnistuu Toyota Rahoituksen omien verkkopalvelujen kautta.

Sujuvaa yhteistyötä

Signom-tiimin tarjoama tuki digitaalisten työkalujen käytössä on ollut Toyota rahoitukselle arvokasta.

“Vinkit ovat auttaneet meidän omaa henkilökuntaamme, paitsi käyttämään digityökaluja tehokkaammin, myös ymmärtämään paremmin digitaalista palvelua ylipäänsä.”

“Meidän asiakkaamme ovat usein digitietoisia ja jopa vaativia, joten digitaalisen palvelun sujuvuus vaikuttaa suoraan bisnekseen. Signom on auttanut meitä pysymään askeleen edellä, tai ainakin samassa tahdissa asiakkaidemme kanssa.”

“Loppujen lopuksi liiketoiminnassa ja yhteistyössä on kyse luottamuksesta”, Lauri Varonen toteaa.

Luottamus on ollut alusta lähtien Signomin ja Toyota Finance Finland Oy:n yhteistyön perusta ja lujittunut sitä mukaa, kun yhteisiä kilometrejä on kertynyt.

Mittarilukema ei ole vielä tapissa, vaan matka jatkuu.

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä.

Onnistumisia muiden asiakkaidemme kanssa

Tekoälyn avulla julkisissa hankinnoissa tarvittava tieto löytyy helposti

Hansel on luonut kanssamme laajan, yli 400-sivuisen, Julkisten hankintojen käsikirjan pohjalta helppokäyttöisen AI-avustajan, joka tarjoaa vastauksia käsikirjan sisältöä koskeviin kysymyksiin. Projekti osoittaa, miten tekoälyn avulla voidaan tehostaa toimintaa ja säästää julkisia varoja.

Skanska Kodit modernisoi liiketoiminnan ohjauksen Microsoft-pilven avulla

Skanska Kodit uudisti kanssamme rakennuttamisen ja asumisen liiketoimintaansa ohjaavan järjestelmän Microsoft-pilveen perustuvalla, Dynamics 365 - ja Power Platform -pohjaisella ratkaisulla.

Fintraffic Mobiili lisää liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta

Fintrafficin erityistehtävänä on turvata yhteiskunnan, viranomaisten ja elinkeinoelämän tarvitsemat välttämättömät liikenteenohjauspalvelut ja varmistaa toimintavarmuus normaaliolojen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa. Työn keskiössä Fintrafficilla ovat älykkäät liikenteenohjauspalvelut, digipalv...