Skip to content

Kokemuksia Microsoft Fabricista ja sen mahdollisuuksista 

Oct 11, 2023 1:17:50 PM Mikko Kärki, Business Unit Director, Data and Analytics

Aiemmassa blogikirjoituksessamme kerroimme, kuinka Microsoft valitsi meidät yksinoikeudella Suomessa Microsoft Fabricin ennakkokäyttöohjelmaan. Olemme nyt kerryttäneet arvokasta kokemusta tästä uuden sukupolven data-alustasta vuoden 2023 alusta saakka, ja tämän ansiosta olemme kokenein Microsoft Fabric-asiantuntija Suomessa. 

Microsoft Fabric on uuden sukupolven data-alusta, joka nivoo koko Microsoftin data- ja analytiikkatarjoaman yhden sateenvarjon alle.  

Microsoft Fabric helpottaa merkittävästi analytiikan toteuttamista monilla eri tavoilla ja tarjoaa yrityksille yhtenäisen, integroidun ja lisensointinäkökulmasta selkeämmän tavan hyödyntää monipuolista dataa ja laskentaa. 

Olemme tehneet koko vuoden 2023 ajan yhteistyötä Microsoftin kanssa testataksemme Fabricia ja hankkineet syvempää ymmärrystä siitä, miten alustaa voidaan tulevaisuudessa hyödyntää. Ennakkokäyttöohjelmien kautta olemme päässeet testaamaan ja arvioimaan tuotantoon verrattavia tilanteita sekä hankkineet kokemusta sekä teknisellä että hallinnollisella tasolla.  

Tehokkuutta, joustavuutta ja skaalautuvuutta uuden arkkitehtuurin myötä 

Tiedon tallennus ja analysointi ovat perinteisesti nojanneet relaatiotietokantoihin, jotka ovat keskitettyjä ja yhden katon alla toimivia järjestelmiä. Mutta nyt, Fabricin OneLake -tallennusalusta ja irrotettu laskentakerros tarjoavat mahdollisuuden tarkastella yrityksen data-arkkitehtuuria aivan uudella tavalla. 

Fabric mahdollistaa hajautetumman arkkitehtuurin, jossa pääsy dataan helpottuu huomattavasti. Tämä mahdollistaa myös strukturoimattoman datan - kuten kuvien, tiedostojen ja data science -työkuormien - käytön aiempaa vaivattomammin. 

Yksi merkittävä uudistus on Power BI:n Direct Lake -yhteys, joka helpottaa tietojoukkojen ylläpitoa ja pitämistä ajan tasalla. Lisäksi Data Activator tarjoaa liiketoiminnalle mahdollisuuden reagoida nopeasti datassa tapahtuviin muutoksiin. 

Yksityisessä ennakkokäyttövaiheessa pääsimme testaamaan ja kommentoimaan Fabricin tekniikkaa ja arkkitehtuuria ja nyt käynnissä olevassa julkisessa ennakkokäyttövaiheessa esimerkiksi olemassa olevien ympäristöjen migrointia. 

Data ja analytiikka -tiimimme kokemukset palvelun arkkitehtuurisesta skaalautuvuudesta ovat erinomaisia. Fabricissa iso juttu on se, että esimerkiksi automaatioratkaisut, tavat migroida ja parhaat käytännöt skaalautuvat sujuvasti enterprise-tason asiakkaista myös pienempiin yrityksiin. 

Fabric on iso muutos ja luo uusia mahdollisuuksia yrityksille 

Kaiken kaikkiaan Fabric on iso muutos yrityksille, koska se luo mahdollisuuden myös kehittyneille liiketoimintakäyttäjille ja analyytikoille tehdä asioita, joita aiemmin ainoastaan tekniset data-ammattilaiset ovat tehneet. Tämän myötä monille on varmastikin herännyt kysymyksiä muun muassa siitä, miten erilaisia käyttäjiä tulisi hallinnoida. Jokaisen organisaation, jolla on käytössään Microsoftin data-palveluita, kuten PowerBI, tuleekin varautua siihen, minkälaista käyttöä halutaan sallia. 

*Marraskuussa 2023 päättyneen julkisen ennakkokäyttöohjelman myötä kaikilla oli mahdollisuus testata Fabricia tuotannollisella datalla ennen julkaisua. Microsoft Ignite-tapahtumassa marraskuussa 2023 Fabric julkaistiin uusien ominaisuuksien kera ja suosittelemmekin nyt viimeistään tutustumaan tähän mullistavaan palveluun.

Nopeasti liikkeelle Microsoft Fabricin käyttöönotossa 

Kokemuksemme ansiosta olemme osaavin Microsoft Fabric –asiantuntija Suomessa ja autamme mielellämme erilaisia organisaatioita Fabricin käyttöönotossa. Jos haluat kuulla lisää Microsoft Fabricista, älä epäröi olla yhteydessä niin kerromme lisää.

Meillä on tarjota kaksi valmista Fabric-konsultointipakettia, joiden avulla on helppo päästä liikkeelle Microsoft Fabricin käyttöönotossa. 

Konsultointipaketit pähkinänkuoressa: 

  • 5 päivän konsultaatiossa käydään asiantuntijoidemme avulla syvällisesti läpi Fabricin ominaisuudet ja kyvykkyydet sekä mahdollisuudet hyödyntää sitä organisaatiossasi. 
  • 15 päivän konsultaatiossa näet konkreettisia tuloksia räätälöidyn Proof-of-Concept (POC) -projektin avulla, jossa käytetään omaa dataasi 

Huomaathan, että paketit voidaan myös kustomoida organisaatiosi tarpeisiin.

*Artikkelia päivitetty 7.12.2023

Aiheeseen liittyvät artikkelit