Skip to content

Koodauskisa kisaajien itsensä kädenjälkenä

Nov 13, 2018 12:00:00 AM Krista Holappa

Viikonloppuna twodayn Tampereen toimistolla järjestetty oman porukan hackathon-koodauskisa oli alusta asti suunniteltu työntekijöiden aloitteesta ja heidän kanssaan.

24-tuntisen koodauskisan aiheen ja käytettävät teknologiat saivat osallistujat päättää itse, he saivat työskennellä yksin tai ryhmissä, ja mahdolliset toimivat keksinnöt jäivät heidän omiin nimiinsä. Työnantaja sitten palkitsi kokonaisvaltaisesti onnistuneimman päivänmittaisen projektin.

Tapahtuma oli ensimmäinen laatuaan twodayn historiassa, mutta ei jää viimeiseksi, sillä osallistujat pitivät sitä onnistuneena ja mukavana.

Yhteistyö voitti

Tampereen toimiston oma Julius toi kisaan parikseen ystävänsä Sebastianin, ja heidän taktiikkansa oli voittoisa – he pitivät lopputavoitteen kevyenä ja heti sovelluksen toimiessa pystyivät loppuajan panostamaan tyylittelyyn ja viimeistelyyn.

"Kahdestaan työn teko tässä oli aika optimi, Sebastian teki back-endiä ja itse keskityin enemmän toiminnallisuuteen ja ulkoasuun.” - Julius

Kisan tunnelma oli läpi yön yhtä aikaa innostunutta sekä rentoa. Kaikki eivät olleet tulleet voittamaan, vaan esimerkiksi työstämään muuten työ- tai harrastusprojektiaan. Tapahtuma oli myös hyvä keino kerryttää Kiky-tunteja.

 

Visma-Consulting-hackathon-kollaasi-tampere-2018-blogi

 

Tapahtumaa järjestämässä olleen sekä siihen osallistuneen Arnon mielestä 24 tuntia meni nopeasti, ja oli mukava jäädä kisan jälkeen saunomaan ja pelaamaan lautapelejä muiden kanssa.

"Aina kun aikataulussa oli ruokailu, kaikki olivat nälkäisenä syömässä, vaikka tuntui, että aivan hetki sitten syötiin viimeksi. Ajankulua oli hankala huomata keskittyneenä.” - Arno

Vaivannäköä vai välttämättömyyttä?

Useissa firmoissa on pikkujoulujen lisäksi esimerkiksi kesäjuhlat, mutta jos henkilöstössä on havaittavissa intoa muuhunkin yhteistoimintaan, kysymys “miksi” tulisikin olla “miksi ei?”

Yli kahdensadan työntekijän twodayssa on useita lokaatioita ympäri Suomea. Yhteiset, kaikille avoimet tapahtumat eri paikkakunnilla nähdään näin myös hyvänä tutustumisen paikkana työkavereihin, joita ei normaalisti päivittäisellä tasolla näe.

"On hienoa huomata, että twodaylle on syntynyt kulttuuri, joka kannustaa yhdessä tekemiseen ja itsensä kehittämiseen. Ihmisten itsensä järjestämä koodauskisa on mahtava esimerkki hyvästä yhteishengestä henkilöstön keskuudessa”, kertoo toimitusjohtajamme Petri Lillberg.

Onnittelut voittajatiimille ja kiitos Tampereen porukalle tapahtuman järjestämisestä!

Aiheeseen liittyvät artikkelit