Skip to content

Tamro laittoi analytiikan ja tietopalveluiden perustan kuntoon modernilla data-alustalla

Tamro

Tamro, Suomen johtava lääkkeiden ja terveystuotteiden jakelija, modernisoi toimintaansa rakentamalla innovatiivisen data-alustan. Sen avulla saadaan ajantasaista tietoa asiakkaille sekä sisäiseen raportointiin.  Lisäksi se mahdollistaa kokonaan uudenlaisten datapalveluiden kehittämisen.

tamro-case-laatikko_mies_edestä_tampere_orig

Tamro on suomalainen yritys, joka huolehtii lääkkeiden ja terveystuotteiden varastoinnista ja jakelusta sairaaloihin, apteekkeihin ja vähittäiskauppoihin. Lähes 60 % Suomessa tarvittavista lääkkeistä kulkee Tamron kautta. Lääke- ja terveystuotejakelun lisäksi Tamro tarjoaa asiakkailleen datapohjaisia palveluja, myynnin ja markkinoinnin palveluja sekä kotihoidon digitaalisia hoivaratkaisuja.

Tamron asiakkaille on tärkeää saada mahdollisimman ajantasainen tieto tuotteista oman toimintansa suunnittelua varten. Tuhansien nimikkeiden ja tuotekategorioiden kokonaisuudessa tiedon hallinnointi on tärkeässä roolissa. Kun uuden tietovarastointiratkaisun hankinta tuli ajankohtaiseksi, haluttiin käyttöön moderni data-alusta.

“Valitsimme twodayn kumppaniksi, koska he vakuuttivat meidät tietovarastoautomaatioratkaisullaan ja Data Vault -osaamisellaan. Lupaukset myös lunastettiin projektin aikana”, kommentoi Tamron Lead of Data Esa Savolainen.

 

Hankkeessa rakennetulle data-alustalle on koottu kaikki ulkoiseen ja sisäiseen käyttöön tarvittava data. Kaiken tiedon keskittäminen yhdelle alustalle minimoi riskin ristiriidoille eri raporttien välillä, kun tieto on tallennettu vain yhteen paikkaan.

Moderni data-alusta mahdollistaa myös uudenlaisten datapalveluiden kehittämisen. Tästä hyviä esimerkkejä ovat satojen sisäisten raporttien korvaus ohjatun analytiikan sovelluksilla ja uusi API-alusta.

Data Vault -arkkitehtuuri kestää aikaa ja muutoksia

Data-alustassa on hyödynnetty data vault -periaatetta, joka on yksi tapa mallintaa tietoa. Data Vaultin etuja on skaalautuvuus hyvin laajoille datamassoille, joustavuus liiketoiminnan tuottaman datan rakenteen muuttuessa ja kyky tuoda kaikki historiatieto saataville. twodayn DataVault modeller on markkinoiden kehittyneimpiä mallinnustyökaluja data vault -alustojen rakentamiseen ja sen avulla iso osa tarvittavista tiedonsiirroista on automatisoitavissa.

"twoday DataVault Modeller on usean vuoden kehitystyön tulos. Investoimme jatkuvasti sen jatkokehittämiseen ja lanseeraamme vuonna 2023 työkalusta uuden version” kertoo twodayn Data & Analytics -yksikön johtaja Mikko Kärki.

 

Yksi hankkeen tavoitteista oli siirtymä aiemmasta on-prem arkkitehtuurista skaalautuvaan pilvipohjaiseen ratkaisuun. Laajan hankkeen aikana vanhat tietovarastot korvattiin Azuressa toimivalla uudella data-alustalla, jotta Tamron toiminnan kasvaessa tarvittavien tietojen saaminen asiakkaille toimii keskeytyksettä ja laadukkaasti. Alusta mahdollistaa myös uusien datapalveluiden ketterän kehityksen. Tamron oma tiimi on ollut mukana kehityksessä alusta asti ja tietotaito ratkaisusta on siten myös jalkautunut hyvin talon sisällä.

"Ympäristö on aiempaa paremmin hallittavissa. Hankkeen myötä olemme myös saaneet jaettua data-alustaan liittyvää osaamista Tamron sisällä”, toteaa Service Manager Elina Sarakivi.

 

Ajantasaista tietoa sisäiseen raportointiin ja asiakkaille

Data-alustalta haetaan tietoja muun muassa API-alustalle, joka puolestaan mahdollistaa ajantasaisten tietojen tarjoamisen muille järjestelmille sekä Tamron asiakkaille. Apteekkien ja lääkeyritysten käyttämä MyTamro-palvelualusta sekä palveluiden laskutusjärjestelmä ovat esimerkkejä data-alustaan APIn kautta kytketyistä järjestelmistä.

Laajoissa IT-hankkeissa on eduksi, että hankkeessa työskennelleille asiantuntijoille kertynyt tietotaito on hyödynnettävissä mahdollisimman pitkään. twodaylle henkilöstötyytyväisyys on ykkösasia, mikä osaltaan edesauttaa monimutkaisten muutoshankkeiden toteutusta.

“twodayn asiantuntijoiden kanssa on ollut helppo tehdä töitä. Samat henkilöt ovat olleet hankkeessa mukana alusta asti ja tuntevat ympäristön todella hyvin. Resursoinnin skaalaminen on ollut joustavaa ja siinä near-shore-konsultointi on ollut erinomainen lisä”, sanoo Lead of Data Esa Savolainen.

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä.

Janne Sipilä

janne.sipila@twoday.com
050 486 1131

Onnistumisia muiden asiakkaidemme kanssa

POP Pankki -ryhmä: Parempaa palvelua ja merkittäviä säästöjä asiakkaan tuntemisen automatisoinnilla

POP Pankki -ryhmä automatisoi asiakkaan tuntemiseen liittyvät prosessit Signomin KYC-palvelun avulla. Tämä näkyy parempana asiakaskokemuksena ja säästää aikaa sekä asiakkailta että työntekijöiltä.

Selkeämpää sisällöntuotantoa ja sujuvampaa sisäistä viestintää

THL:n vanhaan intranettiin oli vuosien varrella kertynyt yli 400 000 sivua. Autoimme uuden intranetin toteutuksessa, jonka avulla THL tehostaa sisällöntuotantoa ja sisäistä viestintäänsä.

Ulkoistettuun asiakas­palveluun tehoa twodayn tekoälyn avulla

Suomalainen palveluyhtiö VSP hyödyntää twoday AI Agent -tekoälysovellusta tehostaakseen asiakaspalveluaan ja vastaamaan nykyajan asiakaspalvelutyön vaatimuksiin.