Skip to content

Säästöjä ja päästövähennyksiä reittioptimoinnin avulla

Remeo

Jätteiden keruun tehokkuudessa reittien suunnittelulla on suuri merkitys. Suunnittelun tehostamisella voidaan saavuttaa huomattavia kustannus- ja ympäristöhyötyjä. Remeolla on käynnissä laaja projekti liiketoiminnan tehostamiseksi, jonka osana he aloittivat yhteistyön kanssamme reititysten optimoimiseksi.

case-asiakastarina-remeo-otsikkokuva-header
twoday

Projektissa optimoitiin twodayn kehittämällä algoritmilla jäteastioiden tyhjennysreitit suuren suomalaisen kaupungin alueella. Tämä toteutettiin työkalulla, joka lukee Remeon tietojärjestelmästä saatavan aineiston ja muokkaa sen optimoinnille sopivaan muotoon sekä syöttää tulokset oikeassa muodossa takaisin Remeon järjestelmään.

Optimointialgoritmeilla muodostettiin joka viikonpäivälle ajoreitti työvuorokohtaiset rajoitteet huomioiden. Lisäksi kehitettiin uusi algoritmi, joka tasapainottaa tyhjennysten lukumääriä eri viikkojen välillä. Annetulla aineistolla laskettiin useita vaihtoehtoisia skenaariota, esimerkiksi käytettävissä olevien ajopäivien määrää vaihdellen.

Remeon toiminnan tehokkuuden keskeisiä mittareita ovat reittien yhteispituus, ajoaika ja tasapainotus.  Reittien tasapainottamisella tarkoitetaan tyhjennysten ajoittamista viikon mittaan siten, että ajovuorot eri päivinä ovat mahdollisimman samanmittaisia. Liian pitkä reitti aiheuttaa ylitöitä, kun taas liian lyhyiden reittien tapauksessa työaikaa ei hyödynnetä tehokkaasti.

Astioiden tyhjennysväli vaihtelee 1 ja 60 päivän välillä, mikä antaa useita mahdollisuuksia reittien suunnitteluun, mutta kasvattaa samalla huomattavasti tarkasteltavien vaihtoehtojen määrää. Astioiden sijainnin ja tyhjennysvälin lisäksi tulee paikoin huomioida aikaväli, jolloin tyhjennys on mahdollista tehdä.

Yhteistyö twodayn kanssa meni oikein mukavasti ja projektin eteneminen oli viikottaisten tilannekatsausten ansiosta läpinäkyvää. Aluksi olin skeptinen projektin osalta, mutta ajatus alkoi muuttua paljon positiivisemmaksi kun näin ensimmäisiä tuloksia", kertoo Remeon projektipäällikkö Joonas Savolainen.

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä.

Joonas Ollila

Optimization solutions and predictive analytics
joonas.ollila@twoday.com
044 230 3847

Onnistumisia muiden asiakkaidemme kanssa

Go On uudistaa työnvälitystä tekoälyn avulla

Henkilöstöpalveluita tarjoava yritysketju Go On päätti ottaa käyttöön tekoälysovellus twoday AI Agentin eri toiminnoissaan. Sovelluksen käyttöönoton taustalla oli tarve sujuvoittaa erilaisia prosesseja, kuten eri sidosryhmien välistä viestintää, sisäistä tiedonhakua ja markkinointia.

Säästöpankkiryhmä käynnistää merkittävän liiketoimintauudistuksen Microsoft-pilven avulla

Mittava liiketoimintakehityshanke sisältää konkreettisia askeleita kohti Säästöpankkiryhmän digitaalisen vision toteuttamista. Uudistus mahdollistaa henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun saumattoman yhdistämisen, mikä tulee näkymään yhä sujuvampana ja helpompana asiointina niin asiakkaiden kuin ...

Luotettavuus ja toimivuus keskiössä HUS:in laskutusjärjestelmän uudistuksessa

HUSin asiakaslaskutusjärjestelmä on ollut twodaylle innostava projekti, jossa on ohjelmistokehityksen lisäksi tehty myös prosessikehitystä. Työ on nyt loppusuoralla. twodayn Scrum Master Tommi Lilja avaa HUS-projektia, siinä hyväksi havaittuja käytäntöjä ja onnistumisen edellytyksiä.