Skip to content

Pauligin liiketoiminta hyötyy tarkoista ennusteista

Paulig

Korkealaatuisista merkkituotteista ja vahvasta brändistä tunnettu Paulig hyödyntää ennustamisessaan twodayn toimittamaa K4 Analytics -järjestelmää. Ketterä ja helppokäyttöinen K4 toimii osana Qlik -raportointia ja on tärkeä apuväline suunnittelemisessa etenkin nyt, kun Paulig kasvaa esimerkiksi yritysostoin.

case-asiakastarina-paulig-otsikkokuva-header
twoday

Tarkoista luvuista ja ennusteista hyötyä liiketoimintaan

Uusi K4 Analytics on käyttäjäystävällinen budjetointi- ja ennustejärjestelmä, jota twoday pystyy laajentamaan siten, että se tukee Pauligin kasvustrategiaa.

"Tiedon konsolidointi ylipäätään on nyt paljon helpompaa, kun enää ei tarvitse poimia tietoja Exceleistä tai kirjoittaa summakaavoja ja tuoda niitä muihin järjestelmiin", naurahtaa Pauligilla vuodesta 2011 työskennellyt Business Controller Kaisa Örmä.

Ennen Qlik-pohjaisiin budjetointi- ja ennustejärjestelmiin siirtymistä datan käsittely, laskenta ja ennustaminen Pauligilla hoitui pääsääntöisesti Excel-pohjalta. Datan laadun parantumisen ohella konsernitason ennusteiden laadinta ja päivittäminen on helpottunut.

"K4:n ansiosta meillä on paremmat mahdollisuudet tehdä erilaisia skenaarioita siitä, miltä tulevaisuus näyttää. Ne auttavat meitä haarukoimaan, miten tietyt tuote- ja asiakasryhmämme kasvavat eli tekemään entistä parempia liiketoiminnallisia päätöksiä."

"Pidän myös siitä, että twoday on omaksunut aktiivisen roolin. Kun kerromme heille muutoksista liiketoiminnassamme, esimerkiksi fuusioista tai yritysostoistamme, he osaavat kysyä juuri ne oikeat tekniset kysymykset, joilla homma saadaan rullaamaan eteenpäin."

 

Avointa ja proaktiivista projektiyhteistyötä

Yhteistyötä on tehty alkuvuodesta 2016, jolloin twoday suunnitteli Pauligin kahvidivisioonaan ns. rullaavan ennustamisen mallin. Nykyään Qlik-pohjaisia ennuste- ja budjetointijärjestelmiä hyödynnetään talossa laajemminkin.

"Meille sopii tällainen iteratiivinen projektityöskentelymalli, jossa juurrutetaan uusi järjestelmä ensin yhteen divisioonaan ja sen jälkeen muihin yksi kerrallaan. Olen tyytyväinen myös siihen, että jos havaitsen K4:ssa ongelman, soitan heti twodaylle, ja se on korjattu miltei samana päivänä", Örmä kiittelee.


Tällä hetkellä twoday tekee päivitys- ja ylläpitotöitä toimittamiinsa laskentajärjestelmiin. Helppokäyttöinen K4 Analytics on Örmän mielestä hyvä valinta tulevaa silmällä pitäen.

"Jos jatkossa siirrymme käyttämään QlikSense-raportointijärjestelmää, K4 pelaa myös sen kanssa yhteen."

twoday ymmärtää liiketoimintaamme ja sen rakennetta, ja osaa auttaa siinä, että rakenteet saadaan kuntoon. Voin siis suositella twodayta muillekin isoille konserneille. Ja miksei pienemmillekin yrityksille – joustavia, ketteriä ja kustannustehokkaita kun ovat!"

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä.

Mikko Kontsas

Data and business intelligence
mikko.kontsas@twoday.com
040 5806 786

Onnistumisia muiden asiakkaidemme kanssa

Sanoma Media Finland: Anaplan toi tehokkuutta ja joustavuutta talouden suunnitteluun

Sanoma Media Finland Oy:llä oli aika päivittää taloudensuunnittelujärjestelmä. Tavoitteena oli työtapojen harmonisointi, läpinäkyvyyden lisääminen ja prosessien tehostaminen. Anaplan vakuutti teknisellä muokattavuudellaan ja nopeudellaan, mikä on erityisen arvokasta nopeasti muuttuvassa mediatoimial...

Caverion uudisti liiketoimintasovellustensa kehittämistä ja analytiikkaa Microsoft-pilven avulla

Caverion kehitti uuden data-alustan ja uudisti liiketoimintasovellustensa kehittämistä laaja-alaisesti Microsoft-pilven kyvykkyyksiä hyödyntäen. Uutta datan ja liiketoimintasovellusten yhtenäistä arkkitehtuuria hyödyntävät sovellukset ovat jo tuottaneet selkeää liiketoimintahyötyä muun muassa lisääm...

Kiertotalouteen vauhtia tekoälyn avulla – AI Agent auttaa tiedon jakamisessa

Sumi Oy on ottanut käyttöön AI Agentin tuomaan tehokkuutta pakkausten tuottajavastuun hallintaan. Yhteistyössä olemme kehittäneet yhtiön verkkosivuille Suomen ensimmäisen tuottajavastuutekoälyn, joka vastaa yritysten kysymyksiin ja helpottaa niiden pakkausten kuluttajavastuun hoitamista. Tekoälyn av...