Skip to content

Moderni tietovarastoratkaisu auttaa Valmet Automotivea tekemään parempia bisnespäätöksiä

Valmet Automotive

Autoteollisuus on kansainvälinen, kilpailtu ja nopeasti muuttuva toimiala. Suomen leveysasteilla menestyäkseen autotehtaan on oltava askel kilpailijoita edellä osaamisen, työkalujen, toimittajien ja yhteistyökumppanien suhteen.

case-asiakastarina-valmet-otsikkokuva-header (2)

Autojen kokoonpanon on rullattava haastajia tehokkaammin. Autotehtaan kilpailukyky vaatii kapasiteetin skaalautuvuutta sekä tuotannon joustavuutta ja tehokkuutta.

Valmet Automotive on Suomen ainoa henkilöautoja teollisesti valmistava yritys. Suomessa on ylipäätään hyvin rajallinen määrä yrityksiä, jotka ovat Valmet Automotiven tavoin mukana kansainvälisessä arvo- ja tuotantoketjussa.

Suuren volyymin joustava sarjatuotanto edellyttää materiaalivirran ajantasaisuutta ja läpinäkyvyyttä, etenkin kun autojen kokoonpano vaatii paljon käsityötä ja jokainen Uudenkaupungin autotehtaalta lähtevä ajoneuvo on räätälöity.

Valmet Automotiven odotuksissa paras teknologia ja osaaminen

Uudenkaupungin autotehtaan voimakkaan nousujohteista tuotantokapasiteettia ja -määrää varmistaa Microsoftin alustan päälle rakennettu twodayn tietovarastoratkaisu. Valmet Automotive on twodayn kanssa tehtyyn yhteistyöhön erittäin tyytyväinen.

”Uusi tietokantaympäristö ja uudet työkalut säästävät ihmisten työaikaa ja vapauttavat sitä datan keruusta ja raportin koostamisesta tiedon analysointiin ja hyödyntämiseen”, sanoo Valmet Automotiven Information Manager Lasse Lehtonen.

 

Uusi tietovarastoratkaisu lisää merkittävästi Valmet Automotiven tuotannon ja prosessien läpinäkyvyyttä. ”Mercedes-Benz-ajoneuvojen tuotantoprosessiin uusi tietovarastoratkaisu ei sinänsä vaikuta. Ratkaisu helpottaa operatiivista toimintaa ja liiketoimintaa ohjaavaa päätöksentekoa. Uusi ratkaisu kattaa kaikki Valmet Automotiven toiminnot ja integroi tuotantojärjestelmät ja niiden välillä liikkuvan datan.”

Moderni tietovarastoratkaisu auttaa Valmet Automotivea tekemään parempia bisnespäätöksiä muun muussa integroimalla useisiin tuotantojärjestelmiin pirstaloituneen tai Valmet Automotiven ulottumattomissa olleen datan Exceliä käyttäjäystävällisempään muotoon.

Ajantasaisen datan saatavuus tuotannosta ja materiaalien kulusta nopeuttaa esimerkiksi poikkeustilanteisiin reagointia.

twodaylta poikkeuksellisen nopea projektin toteutus

”Tietovarastoratkaisu toteutettiin puolen vuoden projektina eli poikkeuksellisen nopeasti. Ja myös poikkeuksellisessa ympäristössä – Suomessa kun ei Valmet Automotiven kaltaisia toimijoita ole. Microsoftin osaaminen ja teknologia tiedolla johtamisessa varmistivat projektin etenemisen”, kertoo twodayn Business Unit Director Mikko Kärki.

Ratkaisussa – jonka runkona ovat Microsoftin Enterprise Data Warehouse, SQL Server 2016, Power BI sekä twodayn Data Vault Modeller – on käytetty runsaasti automaatiota esimerkiksi datan harmonisointiin ja tiedon mallinnukseen. Automaatio tuo nopeutta tiedon analysointiin ja liiketoiminnan ohjaukseen sekä madaltaa kustannuksia.

Tietovarastoratkaisun vahvuuksia ovat raportoinnin tehostuminen ja työajan säästöt. Päivitetty raportointi- ja analysointityökalu parantaa datan ja tiedon visualisointia. ”Power BI valikoitui työkaluksi, koska se mahdollistaa datan yhdistelyn erilaisista lähteistä ja on harjaantuneille Excel-käyttäjille yksinkertainen ja helppo käyttää”, toteaa Lehtonen.

"Iso tuotantoympäristöstä kertyvä datamäärä on nyt työstettävissä ymmärrettävään muotoon erilaisissa raporteissa ja analyyseissä. Valmet Automotiven käsitys siitä, mitä dataa on saatavilla ja miten dataa voidaan hyödyntää, on syventynyt prosessin edetessä. Kun huomaamme uusia tiedontarpeita, kykenemme vastaamaan niihin ketterästi.”

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä.

Onnistumisia muiden asiakkaidemme kanssa

Tekoälyn avulla julkisissa hankinnoissa tarvittava tieto löytyy helposti

Hansel on luonut kanssamme laajan, yli 400-sivuisen, Julkisten hankintojen käsikirjan pohjalta helppokäyttöisen AI-avustajan, joka tarjoaa vastauksia käsikirjan sisältöä koskeviin kysymyksiin. Projekti osoittaa, miten tekoälyn avulla voidaan tehostaa toimintaa ja säästää julkisia varoja.

Skanska Kodit modernisoi liiketoiminnan ohjauksen Microsoft-pilven avulla

Skanska Kodit uudisti kanssamme rakennuttamisen ja asumisen liiketoimintaansa ohjaavan järjestelmän Microsoft-pilveen perustuvalla, Dynamics 365 - ja Power Platform -pohjaisella ratkaisulla.

Fintraffic Mobiili lisää liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta

Fintrafficin erityistehtävänä on turvata yhteiskunnan, viranomaisten ja elinkeinoelämän tarvitsemat välttämättömät liikenteenohjauspalvelut ja varmistaa toimintavarmuus normaaliolojen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa. Työn keskiössä Fintrafficilla ovat älykkäät liikenteenohjauspalvelut, digipalv...