Skip to content

Moderni tietovarastoratkaisu auttaa Valmet Automotivea tekemään parempia bisnespäätöksiä

Valmet Automotive

Autoteollisuus on kansainvälinen, kilpailtu ja nopeasti muuttuva toimiala. Suomen leveysasteilla menestyäkseen autotehtaan on oltava askel kilpailijoita edellä osaamisen, työkalujen, toimittajien ja yhteistyökumppanien suhteen.

case-asiakastarina-valmet-otsikkokuva-header (2)

Autojen kokoonpanon on rullattava haastajia tehokkaammin. Autotehtaan kilpailukyky vaatii kapasiteetin skaalautuvuutta sekä tuotannon joustavuutta ja tehokkuutta.

Valmet Automotive on Suomen ainoa henkilöautoja teollisesti valmistava yritys. Suomessa on ylipäätään hyvin rajallinen määrä yrityksiä, jotka ovat Valmet Automotiven tavoin mukana kansainvälisessä arvo- ja tuotantoketjussa.

Suuren volyymin joustava sarjatuotanto edellyttää materiaalivirran ajantasaisuutta ja läpinäkyvyyttä, etenkin kun autojen kokoonpano vaatii paljon käsityötä ja jokainen Uudenkaupungin autotehtaalta lähtevä ajoneuvo on räätälöity.

Valmet Automotiven odotuksissa paras teknologia ja osaaminen

Uudenkaupungin autotehtaan voimakkaan nousujohteista tuotantokapasiteettia ja -määrää varmistaa Microsoftin alustan päälle rakennettu twodayn tietovarastoratkaisu. Valmet Automotive on twodayn kanssa tehtyyn yhteistyöhön erittäin tyytyväinen.

”Uusi tietokantaympäristö ja uudet työkalut säästävät ihmisten työaikaa ja vapauttavat sitä datan keruusta ja raportin koostamisesta tiedon analysointiin ja hyödyntämiseen”, sanoo Valmet Automotiven Information Manager Lasse Lehtonen.

 

Uusi tietovarastoratkaisu lisää merkittävästi Valmet Automotiven tuotannon ja prosessien läpinäkyvyyttä. ”Mercedes-Benz-ajoneuvojen tuotantoprosessiin uusi tietovarastoratkaisu ei sinänsä vaikuta. Ratkaisu helpottaa operatiivista toimintaa ja liiketoimintaa ohjaavaa päätöksentekoa. Uusi ratkaisu kattaa kaikki Valmet Automotiven toiminnot ja integroi tuotantojärjestelmät ja niiden välillä liikkuvan datan.”

Moderni tietovarastoratkaisu auttaa Valmet Automotivea tekemään parempia bisnespäätöksiä muun muussa integroimalla useisiin tuotantojärjestelmiin pirstaloituneen tai Valmet Automotiven ulottumattomissa olleen datan Exceliä käyttäjäystävällisempään muotoon.

Ajantasaisen datan saatavuus tuotannosta ja materiaalien kulusta nopeuttaa esimerkiksi poikkeustilanteisiin reagointia.

twodaylta poikkeuksellisen nopea projektin toteutus

”Tietovarastoratkaisu toteutettiin puolen vuoden projektina eli poikkeuksellisen nopeasti. Ja myös poikkeuksellisessa ympäristössä – Suomessa kun ei Valmet Automotiven kaltaisia toimijoita ole. Microsoftin osaaminen ja teknologia tiedolla johtamisessa varmistivat projektin etenemisen”, kertoo twodayn Business Unit Director Mikko Kärki.

Ratkaisussa – jonka runkona ovat Microsoftin Enterprise Data Warehouse, SQL Server 2016, Power BI sekä twodayn Data Vault Modeller – on käytetty runsaasti automaatiota esimerkiksi datan harmonisointiin ja tiedon mallinnukseen. Automaatio tuo nopeutta tiedon analysointiin ja liiketoiminnan ohjaukseen sekä madaltaa kustannuksia.

Tietovarastoratkaisun vahvuuksia ovat raportoinnin tehostuminen ja työajan säästöt. Päivitetty raportointi- ja analysointityökalu parantaa datan ja tiedon visualisointia. ”Power BI valikoitui työkaluksi, koska se mahdollistaa datan yhdistelyn erilaisista lähteistä ja on harjaantuneille Excel-käyttäjille yksinkertainen ja helppo käyttää”, toteaa Lehtonen.

"Iso tuotantoympäristöstä kertyvä datamäärä on nyt työstettävissä ymmärrettävään muotoon erilaisissa raporteissa ja analyyseissä. Valmet Automotiven käsitys siitä, mitä dataa on saatavilla ja miten dataa voidaan hyödyntää, on syventynyt prosessin edetessä. Kun huomaamme uusia tiedontarpeita, kykenemme vastaamaan niihin ketterästi.”

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä.

Janne Sipilä

janne.sipila@twoday.com
050 486 1131

Onnistumisia muiden asiakkaidemme kanssa

POP Pankki -ryhmä: Parempaa palvelua ja merkittäviä säästöjä asiakkaan tuntemisen automatisoinnilla

POP Pankki -ryhmä automatisoi asiakkaan tuntemiseen liittyvät prosessit Signomin KYC-palvelun avulla. Tämä näkyy parempana asiakaskokemuksena ja säästää aikaa sekä asiakkailta että työntekijöiltä.

Selkeämpää sisällöntuotantoa ja sujuvampaa sisäistä viestintää

THL:n vanhaan intranettiin oli vuosien varrella kertynyt yli 400 000 sivua. Autoimme uuden intranetin toteutuksessa, jonka avulla THL tehostaa sisällöntuotantoa ja sisäistä viestintäänsä.

Ulkoistettuun asiakas­palveluun tehoa twodayn tekoälyn avulla

Suomalainen palveluyhtiö VSP hyödyntää twoday AI Agent -tekoälysovellusta tehostaakseen asiakaspalveluaan ja vastaamaan nykyajan asiakaspalvelutyön vaatimuksiin.