Skip to content

Prosessi­automaatio automatisoi laajemmat liiketoiminta­kokonaisuudet

Prosessiautomaatio tarjoaa ratkaisuja silloin, kun automatisoitavat kokonaisuudet ovat suuria – sellaisia, joihin esimerkiksi ohjelmistorobotiikka ei yksinään riitä. Prosessiautomaation avulla saat liiketoimintaprosessit hallintaan ja liiketoiminnasta tehdään läpinäkyvää.

 

Prosessiautomaatiota tehdään BPMS-alustoilla (Business Process Management Software), jotka kykenevät orkestroimaan pitkiä end-to-end -prosesseja ja integroitumaan useisiin erilaisiin tietojärjestelmiin. BPMS-alusta mahdollistaa sellaistenkin prosessien automatisoinnin, jotka sisältävät paljon muuttujia, liiketoimintasääntöjä, integraatioita ja volyymia. 

Prosessikerros hyödyntää erilaisia automaatioratkaisuja

Prosessiautomaatiossa käytettävät BPMS-alustat ovat prosessimoottoreita. Näiden prosessimottoreiden avulla luodaan prosessikerros, joka lisää hallintaa ja näkyvyyttä liiketoimintaan.

Lisäksi prosessikerros voi sisältää ohjelmistorobotiikkaa, sääntöautomaatiota sekä käyttöliittymiä prosessissa työskenteleville käyttäjille. 

Prosessimoottori_1

Kuva: Ilman prosessimoottoria vs. prosessimoottorin kanssa. 

Prosessi­automaation hyödyt

On helppo huomata, jos liiketoiminta ja prosessit ovat tehottomia – hankalampaa on selvittää, missä on vika ja miten ongelma ratkaistaan. Prosessiautomaation avulla

Automatisoit myös laajoja kokonaisuuksia

Parannat prosessien laatua

Nopeutat prosessien läpimenoaikoja

Selvität prosessien suorituskyvyn

Löydät pullonkaulojen ja yliresursointien paikat

Selvität liiketoiminnan kannalta kannattavimmat mittaus- ja kehityskohteet

Ohjelmisto­robotiikka lisää laatua ja vähentää kuluja

Ohjelmistorobotiikka (RPA) on työkalu, jota voidaan käyttää yksinään tai osana isompaa prosessiautomaatioratkaisua. Ohjelmistorobotiikan avulla automatisoit toistuvat, yksinkertaiset ja sääntömääräiset manuaaliset prosessit. Tällaisissa manuaalisissa tehtävissä syntyy paljon virheitä, ja se on kallista matalan tuottavuuden työtä. RPA automatisoi tehtävät vähentäen virheitä ja tuoden säästöjä. 

Ohjelmistorobotiikasta on hyötyä kaikilla toimialoilla. twodayn tekijöillä on laajasti kokemusta muun muassa pankki-, rahoitus-, vakuutus-, teollisuus-, terveydenhuolto- ja julkishallinnon aloilta. Ohjelmistorobotiikan osalta sama toimintamalli pätee kuitenkin toimialasta riippumatta.

Laadukkaat automaatio­ratkaisut juuri sinulle parhaalla teknologialla

Laaja teknologiaportfolio

Toteutamme automaatiohankkeet teknologiariippumattomasti, eli teemme automaatiot juuri sillä teknologialla mitä yrityksenne käyttää – tai valitsemme teille sopivimman. Sopivaa teknologiakattausta määrittelevät niin liiketoimintatarpeet kuin IT-arkkitehtuurit.

Panostamme tekijöidemme koulutukseen ja laajaan teknologiavalikoimaan. Käyttämiämme teknologioita prosessiautomaatiossaovat muun muassa IBM BPM / BAW, Appian BPM ja IBM ODM, ja ohjelmistorobotiikan osalta esimerkiksi Uipath, Blueprism, Automation Anywhere ja Robot Framework.

Yhtenäinen toimitusmallimme takaa laadun

Kaikki twodayn tekijät noudattavat alan best practiseja ja tiettyä, hyväksi hiottua toimitusmalliamme, jossa keskitytään ensisijaisesti laatuun. Toteutuksemme noudattavat prosessijohtamisen periaatteita, ja toimitusmallin myötä projekti myös pysyy paremmin budjetissa ja aikataulussa.

twodaylta löydät kokeneita prosessiautomaation ja ohjelmistorobotiikan asiantuntijoita, joiden jatkuvaan koulutukseen panostetaan. Pidämme huolen siitä, että kaikki tekemämme projektit ovat korkealaatuisia ja asiantuntijamme tukevat teitä hankkeen alusta loppuun. Kaikki automaatiotekijämme kommunikoivat sujuvasti niin suomeksi kuin englanniksi.

prosessiautomaatio-ja-RPA_4x3_3

Lataa opas

BPMS on prosessien automaatiojärjestelmä, joka tehokas työkalu erityisesti laajojen kokonaisuuksien sekä end-to-end -prosessien ohjaamisessa ja automatisoinnissa. Tällaisella prosessien automaatiojärjestelmällä saat läpinäkyvyyttä, hallintaa ja jopa automaatiota liiketoiminnan eri prosesseihin.
 
Kokosimme oppaan, josta löydät BPMS:n perusteet sekä paljon tietoa sen tarjoamista mahdollisuuksista ja käytöstä. Lisäksi opas sisältää käytännönläheisiä ohjeita BPMS-projektin valintaan sekä toteuttamiseen, aina analyysivaiheesta ja resursoinnista itse projektin toteutukseen.
 
Lataa BPMS – Liiketoiminnan prosessiautomaation hyödyntäminen käytännössä -oppaamme jättämällä yhteystietosi oheisella lomakkeella.

twoday_BPMS-–-Liiketoiminnan-prosessiautomaation-hyödyntäminen-käytännössä_FRONT

 

Lue lisää artikkeleistamme

twoday

Miten alkuun?

Jos luulet, että yrityksenne prosesseissa voisi olla parantamisen varaa tai liiketoiminta kaipaa kehitystä, ole yhteydessä Outiin tai täytä yhteydenottolomakkeemme, niin sovitaan aika lyhyeen konsultaatioon.

Keskustellaan siitä, millainen liiketoimintatuska teillä on, niin voimme sopia nopeasta esiselvityksestä jonka avulla voimme tarjota teille eri etenemisvaihtoehtoja ongelman ratkaisemiseksi.

Meiltä saat kokonaistoimituksia alusta loppuun, yksittäisiä tekijöitä projektiisi tai tarpeen mukaan jotain siltä väliltä.

Outi Mattila

Process development, process automation and RPA

outi.mattila@twoday.com

040 900 2802