Skip to content

Harjoittelusta vakituinen työ: Patricin loikka IT-alalle johti nopeasti vakipaikkaan twodaylla

Patric Harald, entinen mediatuotannon ammattilainen, siirtyi ohjelmistokehityksen pariin vain muutama vuosi sitten. Hänen tarinansa on loistava esimerkki siitä, kuinka nopeasti alaa vaihtamalla voi avautua uusia ovia – varsinkin ohjelmoinnin alalla.
Apr 11, 2024 1:09:20 PM Saara Bergman

Vuosien freelancer-työ videoeditoinnin parissa opetti Patricille paljon, mutta toi samalla esiin työn epävarmuuden. "Media-alan arvaamattomuus ja freelance-töiden epävarmuus rohkaisi minua etsimään vakautta ja uusia mahdollisuuksia," hän kertoo. 

"Minua on aina kiehtonut teknologia ja etenkin sen rooli media-alalla, kuten 3D-animaatioissa ja omien pelien kehittämisessä Unity-ohjelmalla. Pelien tekemiseen tarvitaan paljon C#-ohjelmointitaitoa”, hän selittää. “Tämä kiinnostus ohjasi minut ohjelmoinnin pariin, kun päätin etsiä uusia urapolkuja.” 

Ohjelmoinnin laajat työllisyysnäkymät ja jatkuva kysyntä osaaville ammattilaisille tekivät siitä täten houkuttelevan uravaihtoehdon.

FI_twoday_blog_patric_harald_11


Patricille ohjelmointi tarkoittaa luovuuden ja teknologian yhdistämistä 

Patric päätyikin opiskelemaan tieto- ja viestintätekniikkaa Tampereen seudun ammattiopistossa, missä hän hankki vahvan pohjan ohjelmistokehitykselle kahden vuoden koulutuksen aikana. 

Hän kuvaa ohjelmoinnin mahdollistavan omien visioiden toteuttamisen ja uusien asioiden luomisen. "Ohjelmoinnin avulla voin luoda pieniä ja suuria sovelluksia, nettisivuja ja automaatioita. Koodaaminen on sekä mielenkiintoista että hauskaa”. 

Luovuuden ja teknologian yhdistäminen on myös ollut hänelle tärkeitä.  

"Ohjelmointi tarjoaa mahdollisuuden yhdistää nämä kaksi elementtiä. Pelien kehittäminen, 3D-mallintaminen ja animaatio ovat tästä erinomaisia esimerkkejä, sillä ne mahdollistavat oman vision toteuttamisen interaktiivisessa ja visuaalisesti vaikuttavassa muodossa."

FI_twoday_blog_patric_harald_12


10 viikon harjoittelu: testaus, automatisointi ja tekoäly keskiössä

Harjoittelu twodaylla oli Patricin toinen työ ohjelmistokehityksen parissa.

Kymmenen viikon harjoittelujakson ajan hän keskittyi ohjelmistotestaukseen, kehitti skriptin, joka automatisoi tämän testausprosessin, ja osallistui AI Agent -tuotteen testaukseen sekä tekoälyn promptaamiseen. Tämä kokemus tarjosi hänelle syvällisen käsityksen tekoälyn käytöstä ja avasi samalla ovet uraan tekoälyn parissa.  

“Vuosi sitten, eli keväällä 2023, AI Agent oli juuri julkaistu. Tämän upouuden tekoälysovelluksen oppiminen teki harjoittelustani erityisen jännittävän”, sanoo Patric.

"Upouuden tekoälysovelluksen oppiminen teki harjoittelustani erityisen jännittävän."

Patric Harald, AI Designer

Harjoittelijasta suoraan vakituiseksi AI Designeriksi

Harjoittelun jälkeen Patric sai tilaisuuden vakinaistaa paikkansa ja sukeltaa vielä syvemmälle tekoälysovellusten maailmaan. "Se oli kuin olisi astunut toiseen maailmaan. Tekoäly ja sen mahdollisuudet avasivat minulle uuden näkökulman siihen, mitä teknologialla voi saavuttaa," Patric kertoo. 

Hänen nykyinen työnsä AI Designerina sisältää uusien agenttien luomista ja niiden kehotemuotoilun, eli promptien, kehittäminen asiakkaita varten. Työ on Patricin mukaan monipuolista ja vaatii luovuutta, asiakasymmärrystä ja teknistä osaamista.

"Jokainen projekti on ainutlaatuinen, ja on palkitsevaa nähdä, miten työni auttaa asiakkaitamme saavuttamaan tavoitteensa," Patric sanoo.

FI_twoday_blog_patric_harald_14


Työkaverit ja työn joustavuus on twodaylla parasta

Patric arvostaa twodayn tarjoamaa yhteisöllisyyttä ja tukiverkostoa. "twodaylla parasta ovat työkaverit. Me tuemme toisiamme ja jaamme tietoa, mikä tekee työympäristöstä motivoivan," hän toteaa. 

Positiivisen työkulttuurin lisäksi Patric arvostaa työn joustavuutta. Tässä on Patricin mukaan iso ero, kun verrataan hänen aiempaan uraansa media-alalla. 

“Kaikkein parasta on työn joustavuus. Se, että voin itse päättää, milloin ja missä teen työtäni, tuo arkeeni uutta vapautta ja mahdollistaa työn ja muun elämän yhteensovittamisen," Patric kertoo.

"Kaikkein parasta on työn joustavuus. Se, että voin itse päättää, milloin ja missä teen työtäni, tuo arkeeni uutta vapautta ja mahdollistaa työn ja muun elämän yhteensovittamisen."

Patric Harald, AI Designer

Vaikka ura vaihtuu, intohimo säilyy

Vapaa-ajallaan Patric jatkaa luovien projektien parissa työskentelyä, olipa kyse sitten pelien kehittämisestä Unityssa tai 3D-mallinnuksesta Blenderissä. 

"Harrastukseni antavat minulle uusia ideoita ja auttavat rentoutumaan. Vaikka jätinkin media-alan taakseni, nautin vieläkin videoeditoinnista ja opin uutta 3D-mallinnuksesta vapaa-ajallani."

Patric näkee tulevaisuutensa twodaylla valoisana. Hän odottaa innolla, mitä uusia mahdollisuuksia tekoälyn kehittyessä aukeaa. "Tekoälyn parissa työskentely on jatkuvaa oppimista. Odotan innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja miten voin rakentaa uutta uraani tällä nopeasti muuttuvalla alalla.” 

"Tekoälyn parissa työskentely on jatkuvaa oppimista. Odotan innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan."

Patric Harald, AI DesignerSinusta seuraava twodaylainen?

Toivotko sinäkin uraltasi vakautta, vapautta ja välittäviä työkavereita?

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme > 

twoday-finland-1


Aiheeseen liittyvät artikkelit