Skip to content

Matias ja Sampsa aloittivat viime vuonna harjoittelussa – mitä heille kuuluu nyt?

Saimme viime vuonna riveihimme 6 uutta kesätyöntekijää Tampereen toimistolle. Nyt kun melkein vuosi talossa on vierähtänyt, haastattelimme kahta heistä muun muassa työnkuvan kehittymisestä, opintojen ja töiden yhteensovittamisesta ja siitä, miltä työnteko on tuntunut. 
May 2, 2024 12:09:18 PM Sara Hellman

Aiempia kuulumisia viime vuonna aloittaneiden kesätyöntekijöidemme kokemuksista löydät täältä.

Matias Karmanto – Junior developer

Matias opiskelee TAMKissa tietojenkäsittelyn tradenomiksi ja aloitti viime toukokuussa, toisen opiskeluvuotensa lopussa, kesätyöntekijänä meillä. twodayhin hän törmäsi Portti työelämään -tapahtumassa, missä mielenkiinto työpaikkaan heräsi jo keskusteluiden aikana.

Työt aloitettuaan hän pääsi nopeasti mukaan turvaluokiteltuun projektiin tekemään testausta. Samainen projekti jatkuu hänellä yhä – tehtäviin on kuitenkin tullut vaihtelua. Testauksen lisäksi kesällä tuli mukaan front end -kehittäminen, ja syksyllä lähes kokonaan uutena asiana Matias pääsi opettelemaan ja tekemään automaatiotestausta. Tällä hetkellä hommat koostuvat pääosin fronttikehityksestä. ”Oma osaaminen on kehittynyt tosi paljon, samoin kuin kokonaisvaltainen projektin ymmärrys, mikä auttaa paljon tekemisessä,” Matias kertoo. Teknologioiden osalta on ollut sekä tuttua että uutta: frontissa käytettävä React oli jo hyvin tuttu opinnoista, kun taas testiautomaatiossa käytettävää Pythonia ja Pytestiä pääsi opettelemaan uutena.  

twoday_blog-Matias-2024_4x3_2


Töiden joustavuus tukee opiskelua ja hyvä tiimi tukee työntekoa

Projektissa työskentelee Matiaksen kanssa kokonainen tiimi twodaylta, joten tukea on runsaasti saatavilla. Alkuun kesätyöntekijät saivat myös oman mentorin, mutta kun kyse on turvaluokitellusta projektista, on apua työtehtäviin liittyviin asioihin usein helpompi hakea projektin sisältä.

”Muutenkin meillä on mukava työporukka täällä. Välillä on mukava viettää aikaa myös töiden ulkopuolella, esimerkiksi viikoittaisella padel-vuorolla ja välillä on myös karaokeiltoja, aftereita ja erilaisia koulutuksia”, Matias kertoo.

Matias kokee opintojen ja töiden yhdistämisen olleen alusta asti joustavaa: ”Syksyllä tein 2-3 päivää töitä viikossa, tällä hetkellä pidän yhden päivän viikossa vapaata opparia varten. Halusin koulunkin ohella pyrkiä tekemään mahdollisimman paljon töitä, mikä oli välillä hieman raskasta, mutta sain kuitenkin itse määritellä paljonko töitä teen. Opparin jälkeen on tarkoitus jatkaa ihan täyspäiväisesti”, hän kertoo. Vapaus vaikuttaa omiin työaikoihin on ollut muutenkin joustavaa, ja Matias kertoo arvostavansa erityisesti joustavaa työaikaa ja etätyömahdollisuuksia.

twodaylla viihtyy hyvin – ja tulevaisuuden urakehitys näyttää lupaavalta

Kaiken kaikkiaan työskentely opintojen ohella twodaylla vaikuttaa olleen nappivalinta. ”Ei ole kyllä mitään valittamista tai kehityskohteita. Olen kaikille opiskelukavereillekin suositellut jo twodayta, ja oma urakehitys näyttää hyvältä.” Matias tiivistää. Parhaiksi asioiksi työssä hän mainitsee uuden oppimisen ja vapauden – esimerkiksi omien työaikojen määrittelyn: kunhan hommat tulee tehtyä voi kokouksia lukuun ottamatta käydä vaikka ulkoilemassa myös päiväsaikaan. Iso työnantaja myös tuntuu turvalliselta, mutta etenkin oman yksikön sisällä saa hyvin myös oman äänen kuuluviin.

Tulevaisuudessa Matias haluaa kehittyä full stack -kehittäjän suuntaan ja nähdä erilaisia projekteja. ”Tämä on sen verran iso firma, että varmasti pystyn kehittämään osaamistani mihin suuntaan vain. Tällä hetkellä olen kuitenkin erittäin tyytyväinen siihen, mitä teen”, Matias sanoo.

"Tämä on sen verran iso firma, että varmasti pystyn kehittämään osaamistani mihin suuntaan vain. Tällä hetkellä olen kuitenkin erittäin tyytyväinen siihen, mitä teen."

Matias Karmanto, Junior Developer

Sampsa Järvinen – Junior developer

Sampsa aloitti niin ikään kesätyön viime vuoden toukokuussa Tampereen toimistollamme. twodayssa Sampsaa houkutti yrityksen koon tuoma monipuolinen projektitarjonta, ja mahdollisuus päästä tekemään töitä oman yrityksen tiimeissä asiakasprojekteissa. Opinnoista hänellä on jäljellä enää loppurutistus opinnäytetyöstä, ennen kuin tietotekniikan insinöörin tutkinto TAMKissa on valmis.

twoday_blog-Sampsa-2024_4x3_2


Tavoitteena oppia ja saada varmuutta tekemiseen

Vuoden aikana Sampsa on päässyt tekemään kahta eri projektia sote-sektorin asiakkaalla: kesätöiden alkaessa hän aloitti toisessa back end ja front end -kehittäjänä, ja vaihtoi uuteen projektiin vuodenvaihteessa tekemään fronttikehitystä. Projekteissa on käytetty niin opinnoista tuttuja teknologioita, kuten Reactia ja Javaa, kuin myös uusia joita on päässyt opiskelemaan, kuten TypeScriptiä ja Liferayta. Molemmissa projekteissa Sampsa on saanut työskennellä twodaylaisista koostuvassa tiimissä. ”Jo heti alussa pääsin hyvin tekemään samoja hommia kuin muutkin, ja vastuutakin sain mukavasti”, Sampsa kertoo kesätöiden aloituksesta.

Tavoitteena Sampsalla on tällä hetkellä oppia lisää koodaamisesta ja saada varmuutta omaan tekemiseen. ”Projekteissa tulee jatkuvasti uutta, joten oikeaan suuntaan ollaan menossa”. Opinnäytetyön valmistumisen jälkeen hänellä on suunnitelmissa jatkaa kokoaikaisesti töitä – opintojen aikana hän on tehnyt kolme päivää viikossa, mikä on tuntunut sopivalta: ”Tosi hyvin saanut sovittua opiskelujutut töiden kanssa. Syksyllä oli vielä jonkin verran pakollisia koulujuttuja ja ne päivät sai helposti sovittua töistä vapaaksi”, Sampsa kertoo.

"Jo heti alussa pääsin hyvin tekemään samoja hommia kuin muutkin, ja vastuutakin sain mukavasti."

Sampsa Järvinen, Junior Developer

Ongelmanratkaisu motivoi ja rennossa työyhteisössä on helppo viihtyä

Eniten töissä Sampsa nauttii ongelmanratkaisusta: ”Palkitsevinta on, kun on pitkään koittanut selvittää jotain ongelmaa, ja viimein löytää siihen ratkaisun”, Sampsa kertoo. Muutenkin twoday on vaikuttanut sopivalta paikalta: ”Olen viihtynyt tosi hyvin. Porukka on todella mukavaa, ja tiimeissä on ollut aina tosi hyvä vastaanotto. Ainakin meidän yksikössämme on rento meininki, ja sopivan vähän turhaa pöhinää – täällä on rauhallista ja keskitytään olennaiseen. Toimistolla on ollut mukavasti porukkaa, ja kaikilta voi aina kysyä, jos on jotain”, Sampsa kuvailee.

Myös se, että työntekijöitä kuunnellaan, on hänelle tärkeää: ”Meillä kannustetaan tuomaan esiin esimerkiksi haasteita ja kehitysehdotuksia, tai ihan mitä vaan, ja asioita oikeasti pyritään tekemään paremmin ja kehittämään”, Sampsa kertoo.

"Meillä kannustetaan tuomaan esiin esimerkiksi haasteita ja kehitysehdotuksia, tai ihan mitä vaan, ja asioita oikeasti pyritään tekemään paremmin ja kehittämään."

Sampsa Järvinen, Junior DeveloperSinusta seuraava twodaylainen?

Toivotko sinäkin uraltasi vakautta, vapautta ja välittäviä työkavereita?

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme > 

twoday-finland-1


Aiheeseen liittyvät artikkelit