Skip to content

Kesä uutta oppien ja softahommiin tutustuen

Jul 4, 2023 9:00:00 AM twoday

Meillä aloitti kesän alussa ohjelmistokehityksen parissa useita innokkaita kesätyöntekijöitä. Nappasimme heistä pari haastatteluun ja kyselimme hieman kuulumisia ja fiiliksiä töiden aloituksesta.

Matias Karmanto

twoday-blog-kesa-uutta-oppien-Matias2

 

Hei Matias, mitä opiskelet ja missä?

”Olen tietojenkäsittelyn tradenomi, Tampereen ammattikorkeakoulussa (TAMK). Ennen työskentelin myynnin puolella ja vaihdoin korona-aikaan myyntityöt opiskeluun. Olen koko elämäni ajan pyörinyt tietokoneiden parissa ja softapuoli kiinnostaa. Vaihto tietojenkäsittelyn opiskeluun tuntui siis luontaiselta valinnalta. Olen tyytyväinen alan vaihtoon!”


Missä vaiheessa opintosi ovat?

”Opiskelen kolmatta vuosikurssia. Opinnot ovat siis loppupuolella, enää muutama kurssi ja oppari edessä.”


Mihin erikoistut opinnoissasi ja missä tehtävissä haluaisit tulevaisuudessa työskennellä?

”Ohjelmistokehitykseen erikoistun, ja oikeastaan sen parissa haluaisin myös työskennellä. Tässä on ikään kuin päässyt just siihen hommaan missä haluan työskennellä, sovelluskehittäjän roolissa.”


Mitä tulet tekemään meillä?

”Nyt toimin tällä hetkellä sovelluskehittäjänä, nyt juuri enemmän frontend-koodarin hommaa.”


Miksi hait töihin juuri meille?

”Kävin juttelemassa twodayn ständillä Portti työelämään -tapahtumassa ja tämä vaikutti hyvältä firmalta. Keskusteluista jäi hyvät fiilikset ja ständiläiset oli kuulemma tulleet samaa polkua itse firmaan. Jutteluiden jälkeen kannustettiin hakemaan töihin.”


Mitä odotat töiltä twodaylla?

”Odotuksena on, että saan vakituisen paikan ja pääsen ottamaan ensiaskelia tällä uralla. Ajattelin, että täällä pystyy tekemään töitä vähän missä tahansa ja teen usein töitä etänä. Odotin työpaikalta tietynlaista vapautta ja se on vastannut hyvin odotuksia.”


Miten töiden aloitus on sujunut?

”Tosi hyvin on sujunut! Nyt on hyvin päässyt mukaan. Aluksi mä olin mukana testauksen parissa, silleen että pääsi tutustumaan kehitettävään tuotteeseen. Ja nyt oon päässyt sitten kehittämään ja tekemään koodia. Mielestäni ollut hyvä oppimiskäyrä. Ollut sopivasti haastetta muttei liikaa.”


Mitä odotat oppivasi kesän aikana?

”Tavoitteena vuoden loppuun mennessä on, että pystyisin täysin itsenäiseen työskentelyyn. Ettei tarvitsisi koko ajan varmistella muilta, että onks tää ihan ok. Se on ehkä sellainen oma tavoite. Mitä on muiden työntekijöiden kanssa puhunut, niin kaksi vuotta varmaan menee alalla ennen kuin on kunnolla oppinut asioita. Ehkä siinä vaiheessa siirtyy junnusta ihan devaajaksi. Se on varmaan sellainen ensimmäinen iso etappi.”

Riku Vesanto

twoday-blog-kesa-uutta-oppien-Riku2Moikka Riku, mitä opiskelet ja missä?


”Olen tietojenkäsittelyn tradenomi, Tampereen ammattikorkeakoulussa (TAMK).”

Missä vaiheessa opintosi ovat?

”Nyt tuli kolmas opiskeluvuosi täyteen. Tein keväällä opinnäytetyön ja nyt on enää harjoittelu jäljellä sekä valmistuminen on syys-lokakuussa. Yleensä tehdään ensin työharjoittelu ja sitten vasta opinnäytetyö. Suurin osa harjoittelupaikoista olikin vasta kesälle, niin melkein pakosta tein opinnäytetyön ensin.”


Mihin erikoistut opinnoissasi ja missä tehtävissä haluaisit tulevaisuudessa työskennellä?

”Sanoisin, että olen aika tasaisesti kaikkea kokeillut. Oon tehnyt frontendiä, backendiä ja mobiilia, aika lailla kaikkea projektien vaatimusten mukaan. Sanoisin, että frontend on mulle kaikkein mieleisintä. Ehkä full stack -rooli on kans mielessä.”


Mitä tulet tekemään meillä?

”Enimmäkseen oon nyt tehnyt frontendiä. Olen päässyt tekemään yhteen projektiin lisäominaisuutta. Tämä on pääosin ollut frontendiä, mutta vähän uutena juttuna tuli java backendiä ja spring boottia. Koulussa on käytetty node.jsää enimmäkseen. Toisessa projektissa olen tehnyt pelkästään frontendiä. Siellä olen ollut hyvin mukavuusalueella.”


Miksi hait töihin juuri meille?

”Huomasin twodayn TAMKin ja Tamkon järjestämien rekrymessujen esitteestä. Tutkin twodayn nettisivuja ja ne näytti hyvältä. Yrityksestä välittyi sellainen kuva, että työntekijöistä välitetään. Olin yllättynyt, ettei twodayn nimi ollut ennestään kovin tuttu, sillä yritys on muiden alan huipputason firmojen vertainen. Nettisivuilta huomasin monia samoja piirteitä kuin muilla isoilla firmoilla, tätä arvostin paljon.”


Mitä odotat töiltä twodaylla?

”Ei ole suuria odotuksia. Tietenkin että saa oppia muilta. Tiimeissä on mukana paljon osaavaa porukkaa, jotka auttavat mielellään. Ehkä juuri heiltä se tiedon kerääminen.”


Miten töiden aloitus on sujunut?

”Hyvin on mennyt, nyt on päässyt alkujännityksistä yli. Heti ensimmäisinä päivinä tuli ilmi, että kannattaa kysyä apua vapaasti. Tänne ollaan tultu oppimaan ja ei kannata jäädä yksin jumiin. Nyt pystyy matalalla kynnyksellä aina kysymään apua, jos meinaa jäädä jumiin. Tiimissä rohkaistaan ja ohjataan hyvin!”


Mitä odotat oppivasi kesän aikana?

”Työt on ollut sopivan haastavaa. On annettu oman tasoisia tikettejä ja aina saanut apua tarvittaessa. Aika paljon tullut uutta, joten odotan, että oppiminen jatkuu kesän aikana.”

 

Kiinnostaako hommat meidän rennossa porukassa? Kurkkaa täältä lisätietoja meistä ja nakkaa meille hakemuksesi. 

Aiheeseen liittyvät artikkelit