Skip to content

Sovelluskehityksen moniosaaja Miska kannustaa suvaitsevaisuuteen ja avoimuuteen

Jun 28, 2023 8:51:52 AM twoday

Meillä jo yli neljä vuotta viihtynyt Miska Rantala on sovelluskehittäjänä monitaituri, jolta luonnistuu niin frontti- kuin bäkkikoodi, mitä vain projekteissa kulloinkin tarvitaan. Sovelluskehittäjän työn lisäksi Miska toimii meillä myös varatyösuojeluvaltuutettuna ja auttaa erilaisissa tapahtumajärjestelyissä. Monipuolisuus tuo Miskan mukaan työhön mukavaa vaihtelua.

”Tykkään tosi paljon siitä, että meillä projektit vaihtelevat ja että pystyy tekemään paljon eri asioita, eikä välttämättä tarvitse hinkata samaa asiaa neljää vuotta. Se auttaa keskittymään ja innostumaan enemmän työpäivistä, kun on paljon erilaisia työtehtäviä”, Miska kertoo.

Miska viihtyy työssään ja pitää työnsä tarjoamasta vakauden tunteesta sekä mukavista ammattitaitoisista työkavereista, joilta saa aina apua tiukan paikan tullen. Meille hän päätyi töihin, sillä useampi tuttu koulusta oli jo töissä meillä, ja meininki meillä kuulosti itselle sopivalta.

”Olen viihtynyt täällä hyvin. Työkaverit on tosi kivoja ja meillä on täällä rento meininki. On aina mukavaa tulla töihin ja aina tietää, että saa apua tarvittaessa”, Miska kiittelee.

Itsensä haastaminen ja mielekäs työ motivoivat

Parasta Miskan mielestä on itsensä haastaminen ja kehittäminen, looginen päättely ja yleisesti ottaen ”kaikki aivotoimintaa vaativa”. Meillä hän on päässyt haastamaan itseään monenlaisissa projekteissa, joissa taidot ja kokemus ovat karttuneet erilaisten haasteiden myötä. Miska kertoo haluavansa työskennellä nimenomaan koodin parissa ja kehittää siinä osaamistaan edelleen, ja mahdollisesti työskennellä jossakin vaiheessa enemmän projektien suunnitteluun liittyvien tehtävien parissa.

twoday-blog-sovelluskehityksen-moniosaaja-miska

”Koko ajan tässä työssä kehittyy ja sen huomaa omassa ammattitaidossa, kun osaa esimerkiksi suunnitella asioita paremmin etukäteen. Viime vuonna pääsin auttamaan paljon yhtä työkaveria alkuun ja huomasin siinä, miten paljon olen itse kehittynyt alkuajoista. Nyt pystyy olemaan jo tietyistä asioista mentoroivammassa roolissa, kun tietää mistä puhuu. Kehittymistä ja opettelua ei voi näissä hommissa koskaan lopettaa, ja sitä tapahtuukin töitä tehdessä joka päivä. Ja joka päivä vastaan tulee lisää uutta opeteltavaa, koodimaailma on loputon suo hyvällä tavalla siinä mielessä”, Miska naurahtaa.

”Eniten työssäni motivoi se fiilis, että saan asioita aikaan ja että saan auttaa ihmisiä näillä palveluilla mitä me tehdään. Ja tietysti aina parempi, jos on omiin arvoihin liittyviä hommia, eli vaikka ympäristöasioihin liittyviä tai yhteiskunnalle tehtäviä palveluita tai vastaavaa. Myös se, että tekee hyvää työtä ja kuulee siitä, motivoi paljon”, Miska toteaa.

Hyvinvoinnin tukena treeni, toimistolla käyminen ja offline-elämä

Miska käy joka päivä toimistolla töissä ja toimistolla hoituvat myös treenit ennen työpäivän aloitusta. Urheilu ei kuulemma ole erityisen kivaa, mutta on tärkeää pysyä kunnossa. Toimistolla on mukava nähdä työkavereita, rupatella, käydä kahvilla ja tilata yhdessä lounasta. Miska toivoo, että muutkin toimiston lähellä asuvat piipahtaisivat siellä useammin moikkaamassa.

”Kun kävelee toimistolle, saa hyvää arkiliikuntaa. Siinä pystyy myös hyvin nollaamaan aivonsa matkalla töihin sekä töistä kotiin. Työkaverien näkeminen livenä antaa tosi paljon ja myös helpottaa projekteissa yhteistyötä. Tietenkin jokainen tekee tavallaan, sitä varten meillä on hybridimahdollisuus”, Miska toteaa.

Vapaa-ajallaan Miska viettää aikaa miehensä ja kavereidensa kanssa, ja yrittää elää mahdollisimman ruudutonta elämää, paitsi videopelejä pelatessaan. Kaikki somekanavat LinkedIniä lukuun ottamatta ovat saaneet jäädä ja puhelinkin on jossain vaiheessa vaihtumassa yksinkertaisempaan malliin, johon ei saa somesovelluksia tai muuta turhaa.

”Yritän vähentää jatkuvaa online-presenssiä, mikä nykypäivänä tuntuu muka tarpeelliselta. Siitä lähtien kun poistin muun muassa Facebookin ja Instagramin, niin mieli on ollut paljon rennompi, ja elämä on ollut paljon mukavampaa. Suosittelen lämpimästi tätä kaikille”, Miska kertoo.

”Ymmärtäkää toisianne ja kokeilkaa uusia asioita”

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat Miskalle tärkeitä asioita, joiden puolesta hän tahtoo työskennellä. Näiden ohella hän kannustaa ihmisiä myös kokeilemaan mm. vegaanisia ja alkoholittomia tuotteita ja kiinnittämään huomiota ympäristöasioihin esimerkiksi kierrättämällä ja ostamalla käytettyjä tavaroita.

”Meillä twodaylla tasa-arvoisuus toteutuu ihan hyvin, mutta tottakai aina löytyy myös parannettavaa. Perusasiat meillä on kunnossa, eikä minulle ole tullut vastaan selkeitä yhdenvertaisuuteen liittyviä ongelmia. Ja niinhän se kuuluu ollakin, koska kaikki ovat yksilöitä, eikä sillä ole mitään väliä, että miltä joku näyttää tai miten joku pärjää täällä arjessa”, Miska toteaa ja jatkaa:

”Mihin meidän ja kaikkien muidenkin yritysten kannattaisi vielä panostaa on, että koulutetaan ihmisiä jatkuvasti sisäisesti näistä aiheista, jotta ei tule mitään ylilyöntejä ja ikäviä tilanteita jatkossakaan.”

Miskan vinkit muiden huomioimiseen työpaikoilla tiivistyvät kolmeen tärkeään pointtiin:

1.    ”Kaikki ovat tasa-arvoisia, kaikki ovat saman arvoisia, eli käyttäydy kaikkia kohtaan yhtä lailla.” 

2.    ”Kannattaa miettiä mitä sanoo. Joillain ihmisillä voi esimerkiksi olla hankaluuksia ymmärtää sarkasmia tai vitsejä, joten varaudu selittämään asiasi ja ymmärtämään erilaiset ajattelutavat ja mielipiteet. Ja esimerkiksi jos olet tottunut heittämään rääväsuisia vitsejä, ne eivät kuulu työpaikalle tai välttämättä muuallekaan. Jos joku voi loukata jotain, niin kannattaa jättää se sanomatta. Huumoria kuuluu maailmassa olla, mutta onko se hauskaa, jos potkit muita alas.”

3.    ”Jos joku nostaa käytöksesi esiin tai huomaat, että joku muu tekee jotain tyhmää, niin asiaan pitää puuttua. Asiasta pitää keskustella ja osapuolia kuunnella, jotta opitaan jatkossa välttämään väärinkäsityksiä ja virheitä. Jos asia ei kuitenkaan selviä puhumalla tai käytös jatkuu, on ehdottomasti otettava yhteyttä työsuojeluun ja selvitettävä asia sitä kautta. Pidetään työpaikka turvallisena kaikille!”

Lopuksi Miska haluaa vielä kannustaa ihmisiä avarakatseisuuteen ja uusien asioiden kokeilemiseen.

”Ymmärtäkää ihmiset toisianne. Ollaan erilaisia monissa asioissa, mutta loppujen lopuksi hyvin samankaltaisia. Ei kaikkien kanssa tarvitse olla kaveri, mutta kaikkia on silti hyvä kunnioittaa. Suosittelen myös kokeilemaan uusia asioita rohkeasti ja avoimin mielin, esimerkiksi nyt vaikka erilaisia alkoholittomia ja kasvistuotteita, niitä on runsaasti tosi erilaisia. Kasvisruuan syöminen yhden kerran enemmän viikossa tekee myös tosi ison vaikutuksen ilmastolle, vaikka se kuulostaa tosi vähältä. Ja bileissä voi olla hauskaa myös vähemmällä alkoholilla, ehdottomasti!” Miska kannustaa. 

 

Haluaisitko sinä mukaan rentoon porukkaamme? Kurkkaa täältä lisätietoja meistä ja nakkaa meille hakemuksesi. 

Aiheeseen liittyvät artikkelit