Skip to content

Webinaarit haltuun Microsoft-pilven avulla

Nov 13, 2020 12:00:00 AM Teppo Riutanheimo

Korona vei kokousten lisäksi erinäiset tapahtumat ja tilaisuudet verkkoon, ja webinaarit ovat voimissaan edelleen, vaikka pandemia on jo menneen talven lumia.

Muun muassa ulkoisessa sidosryhmä- ja markkinointiviestinnässä erilaisten live-tapahtumien järjestäminen on lisääntynyt, ja organisaatiot ovatkin vauhdilla ottaneet uusia työkaluja käyttöön tapahtumien hallintaan. Microsoft-pilviasiakkaiden ei tarvitse enää mennä merta edemmäs kalaan, vaan tarvittavat välineet löytyvät suoraan Dynamics 365 ja Microsoft Teams -palveluista.

Integroitu webinaarien hallinta Microsoft-pilvestä

Microsoftin syksyn viimeisimpien tuotepäivitysten myötä online-tapahtumien järjestävät saivat tarvittavat työkalut online-tapahtumien järjestämiseen suoraan Microsoft-pilvestä. Dynamics 365 Marketing ja Microsoft Teams tarjoavat valmiiksi integroidun kokonaisratkaisun ilman tarvetta erillisille kolmannen osapuolen markkinointiautomaatio- taikka webinaari-alustoille.  Ratkaisun keskeiset osa-alueet sisältävät:

  • Digitaalinen kutsuprosessi sisältäen tapahtumasivun, ilmoittautumislomakkeen, muistutukset ja vahvistukset
  • Tapahtuma-alustan videon ja muun live-tapahtumasisällön jakamiseksi
  • Tiedot osallistujista (sekä sisäiset että ulkoiset ilman vahvaa tunnistautumista osallistuvat)
  • Tapahtuman jälkihoito, kuten palautekyselyt

Case Kuntatyönantajat

Kuntatyönantajat on yksi asiakkaistamme, joka hyödyntää aktiivisesti Dynamics 365 Marketing -alustaa ja Microsoft Teamsia webinaari-muotoisten tapahtumien hallintaan ja järjestämiseen. Tapahtumamarkkinointi on osa Kuntatyönantajien laajempaa Power Platform ja Dynamics 365 -pohjaista käyttöä, joka sisältää mm. digitaalisen jäsenpalvelun.

Kaikki tulevat tapahtumat ovat helposti haettavissa Kuntatyönantajien Dynamics 365 Marketing -pohjaisesta tapahtumaportaalista:

twoday-blog-webinaarit-haltuun-microsoft-pilven-avulla-dynamics365marketing

 

Kohderyhmään kuuluvat kunnallisten organisaatioiden käyttäjät voivat ilmoittautua kiinnostaviin tapahtumiin tapahtumakohtaisten sivujen kautta:

twoday-blog-webinaarit-haltuun-microsoft-pilven-avulla-tapahtumasivut

Kuntatyönantajien varsinaiset tapahtumat on toistaiseksi järjestetty Teams Meeting -työkalulla ja tullaan tulevaisuudessa siirtämään Teams Live -tapahtumiksi. Teams Live soveltuu isojen tapahtumien tapahtumasisällön jakamiseen ja tarjoaa erityisominaisuuksia, joita useimmille meistä tutummissa Teams-kokouksissa ei ole. Esimerkiksi erillinen tuottaja voi ohjata tapahtuman sisällönjakoa ja osallistujat eivät näe toistensa kirjautumistietoja.

twoday-blog-webinaarit-haltuun-microsoft-pilven-avulla-teams-live


Kun tapahtuman järjestäjä luo uuden tapahtuman Dynamics Marketingilla, syntyy tapahtumalle oma ilmoittautumissivu sekä Teams Live -tapahtuma järjestäjän kalenteriin. Vastaavasti ilmoittautuneet voidaan määrittää vastaanottamaan liittymislinkki sähköpostitse ja Marketing kerää myös tiedon osallistujista (vaikka osallistujien ei tarvitse kirjautua tunnuksillaan).

Onko organisaatiossasi tarvetta tapahtumien hallinnan taikka tapahtumamarkkinoinnin tehostamiselle? Entä muut digitaalisen markkinoinnin osa-alueet, kuten uutiskirjeviestintä, verkkokäyttäytymisen hallinta taikka markkinointiautomaation prosessit? Ota yhteyttä, niin käydään tarpeitanne tarkemmin läpi!

Aiheeseen liittyvät artikkelit