Skip to content

Visma Consulting ja Custom Solutions -divisioona jatkavat uutena erillisenä yhtiönä yrityskaupan myötä

Jun 16, 2022 12:00:00 AM twoday

Visma on allekirjoittanut sopimuksen IT-konsultointiliiketoimintansa myymisestä. Liiketoiminnan ostaa CVC Capital Partners Fund VIII. Suomessa uuteen yhtiöön siirtyvät Visma Consulting Oy ja muut Custom Solutions -divisioonaan kuuluvat yhtiöt, joissa työskentelee yli 600 osaajaa.

Tähän asti digitaaliseen transformaatioon keskittyvä IT-konsultointiliiketoiminta on ollut osa Visma Custom Solutions -divisioonaa, johtavaa kriittisten IT-ratkaisujen ja dataohjautuvien teknologioiden toimittajaa, jossa työskentelee 2 000 korkeasti koulutettua ammattilaista Pohjoismaissa ja Liettuassa. Custom Solutions palvelee 8 000 asiakasta yksityisellä ja julkisella sektorilla. 

Potentiaaliset ostajat ovat osoittaneet vahvaa kiinnostusta konsultointiliiketoimintaa kohtaan viime kuukausien aikana. Keskeinen peruste kaupalle on, että sekä Visma että Custom Solutions voivat kasvaa entistä vahvemmin kahtena erillisenä yrityksenä.

”Uskomme, että tämä on hyvä kauppa kaikille osapuolille mahdollistaen IT-konsultointitoiminnan kehittymisen entistä nopeammin ja paremmin itsenäisenä yrityksenä. Vismalle muutos tarkoittaa entistä vahvempaa keskittymistä ydinliiketoimintaamme ja lisärahoitusta kunnianhimoisen kasvustrategiamme toteuttamiseen”, Visman toimitusjohtaja Merete Hverven sanoo.

CVC on johtava pääomasijoitusyhtiö, jolla on 25 paikallistoimiston maailmanlaajuinen verkosto ja jonka hallinnoimat varat ovat noin 125 miljardia euroa. CVC on toiminut pohjoismaisilla markkinoilla yli 20 vuoden ajan ja tehnyt menestyksekästä yhteistyötä useiden alueen yritysten kanssa.

”Olemme innoissamme tästä mahdollisuudesta investoida Custom Solutions -liiketoimintaan, jolla on vaikuttava kasvuhistoria Visman omistuksessa. Liiketoiminnalla on hyvät mahdollisuudet jatkaa kasvumatkaansa suurten digitaalisten transformaatioprojektien toteuttamisessa kaikissa Pohjoismaissa, ja odotamme innolla yhteistyötä tämän osaavan tiimin kanssa kehityksen vauhdittamiseksi”, kertovat Christoffer Sjøqvist, Senior Managing Director ja Head of CVC Denmark sekä Leif Lindbäck, Partner ja Head of CVC TMT EMEA.

Johtava toimija Pohjoismaissa

Custom Solutions -divisioona on kasvanut kannattavasti keskimäärin 22 prosenttia vuodessa viimeisen viiden vuoden aikana. Divisioonan liikevaihto vuonna 2021 oli 280 miljoonaa euroa tehden siitä yhden Pohjoismaiden suurimmista digitaalisia IT-palveluita tarjoavista yrityksistä.

Uuden yrityksen palvelut pysyvät samoina kuin tähän asti: räätälöidyt ohjelmistoratkaisut julkisen sektorin ja yritysten tarpeisiin, jotka kattavat prosessien automatisoinnin, erilaiset liiketoimintasovellukset, tiedolla johtamisen, data-analytiikan sekä tekoäly- ja robotiikkaratkaisut. 

30 toimistoa sijaitsevat Pohjoismaissa sekä Liettuassa ja pääkonttori Kööpenhaminassa. Suomessa toimistot sijaitsevat kuudella paikkakunnalla. Liiketoiminta ja tarjooma jatkuvat ennallaan, joskin uudella nimellä, joka tullaan julkistamaan myöhemmässä vaiheessa.

CVC tukee Custom Solutionsin nykyistä johtoa ja työntekijöitä johtavan markkina-aseman säilyttämisessä ja kehittämisessä uuden brändin alla sekä orgaanisen kasvun että tulevien yritysostojen kautta.

Nykyinen Custom Solutions -divisioonan johtaja Carsten Boje Møller ottaa uuden yrityksen toimitusjohtajan tehtävän.

“Tämä on meille loistava tilaisuus luoda johtava pohjoismainen IT-konsultointiyritys, joka keskittyy digitaaliseen transformaatioon. Olen erittäin innoissani saadessani CVC:n mukaan, sillä heillä on vahva halu tukea strategiaamme ja kasvutavoitteitamme. Tämä on ollut tärkein kriteeri valittaessa oikeaa omistajaa uudelle yrityksellemme, ja odotamme innolla yhteistyötä kasvun vauhdittamiseksi itsenäisenä yrityksenä”, Møller sanoo.

Syntyvän yhtiön Suomen toimitusjohtajana tulee toimimaan Petri Lillberg, joka on johtanut Custom Solutions -divisioonaa Suomessa.

“Kauppa synnyttää yhden Pohjoismaiden suurimmista IT-konsultointitaloista, jolle Suomi on yksi avainmarkkinoista. Olemme kasvaneet Suomessa jo yli 600 henkilön yhtiöksi ja uuden omistajan avulla voimme kiihdyttää kasvua entisestään”, kertoo Lillberg.

Lisätietoja:

Petri Lillberg, toimitusjohtaja, Visma Consulting Oy, +358 40 577 7014

Aiheeseen liittyvät artikkelit