Skip to content

Vapaus ja luottamus auttavat Tommia menestymään työssään

Oct 31, 2022 12:00:00 AM twoday

Sovellusarkkitehtinä ja jatkokehittäjänä työskentelevä Tommi “Joutti” Joutjärvi lähti aikoinaan opiskelemaan Kuusankoskelta Lappeenrantaan ja jäi sille tielleen. Tämä on meidän onnemme, sillä Tommi on viihtynyt Lappeenrannan joukoissamme jo yli 5 vuotta.

Tommi kertoo viihtyvänsä töissä meillä, sillä perusasiat ovat kunnossa ja työn ja muun elämän yhteensovittaminen on joustavaa. Myös matala hierarkia ja luottamus työntekijöihin saavat Tommilta kiitosta.

“Meille on annettu vapaus tehdä asioita ja luotetaan, että asiat luistaa. Mielestäni korona-aika toi vielä lisää luottamusta siihen, että ihmiset ovat asiantuntijoita ja haluavat tehdä työnsä hyvin. Ja se luottamus on pohja sille, että töissä viihdytään.”

“Meillä on ihan ykköstavoitteena työntekijöiden hyvinvointi. Tavoitteena on kasvaa ja se ei tule onnistumaan, jos työntekijöillä ei ole hyvä olla. Tiedän, että koko johtoryhmä funtsaa sitä, että työntekijöitä ei harmittaisi maanantaiaamuna ihan armottomasti. Ymmärretään, että silloin kun työntekijä on tyytyväinen, asiakas on tyytyväinen. Luottamus mitä meitä kohtaan osoitetaan on tosi hyvä asia”, Tommi kiittelee.

Vapaus ja luottamus auttavat Tommia menestymään työssään kehittäjänä ja sovellusarkkitehtinä


Kaksoisrooli tuo vaihtelua päiviin

Kaksoisrooli kehittäjänä ja arkkitehtinä on vaihtelevaa ja tarjoaa työpäiviin hyvin erityylistä tekemistä. Kun kehittäjänä voi päästä yksin luurit päässä koodatessaan niin mielettömään flow-tilaan, että lähes unohtaa hakea lapsensa hoidosta, on arkkitehdin työ enemmän työtä muiden ihmisten kanssa. Se on puhumista ja sen miettimistä, mitä seuraavaksi sanoo. Tommin mukaan sovellusarkkitehdin työ vaatiikin hyviä sosiaalisia taitoja ja stressinsietokykyä.

“Pitää osata lukea ihmisiä, kommunikoida ja neuvotella ihmisten kanssa. Tarvitaan stressinsietokykyä, ja pitää toimia takalautana, että mitä asiakkaille luvataan. Minulla oli haasteita, kun aloitin arkkitehdin uraa ja aloin palamaan loppuun vaatimusten keskellä. Piti samaan aikaan huolehtia sekä vanhoista projekteista että ottaa haltuun uusia hommia. Sitten ymmärsin, että aina ei tarvi itse heti tietää kaikkea, aina voi selvittää asioita ja olla vähän tyhmä ja aloittelija”, Tommi kertoo.

Kasvokkaiset kohtaamiset töissä tärkeitä

Vaikka Tommi viihtyykin etätöissä, hänen mielestään kasvokkaiset kohtaamiset työkavereiden kanssa ovat todella tärkeitä työssä jaksamisen ja tiimiytymisen kannalta.

“On tärkeää, että pääsee oikeasti kasvotusten kanssakäymisiin työkavereiden kanssa. Se antaa pienen tauon siitä, että ei ajattele koko ajan työtä itsessään. Ja toisekseen näkee, että muutkin kamppailee ihan samojen ongelmien kanssa kuin itse. Ja jaettu ongelmahan on, noh, kaksinkertainen ongelma, mutta sen saa yhdessä ratkaistua ja tehtyä kerralla.”

“Se auttaisi ihmisten jaksamisen kanssa, että palattaisiin toimistolle. Suosittelen sitä lämpimästi. Vaikka se ajankäytöllisesti onkin haastavaa, niin se on jaksamisen kannalta positiivinen juttu”, Tommi vakuuttelee.  

Vapaus ja luottamus auttavat Tommia menestymään työssään kehittäjänä ja sovellusarkkitehtinä

Ikiliikkuja polkee tuhansia kilometrejä vuodessa

Tommilla on myös toinen ammatti valokuvauksen ja erityisesti hääkuvauksen parissa, ja hän kiittelee, kuinka hyvin on saanut sovitettua kaksi työtä yhteen ja saanut tarvittaessa töistä lomaa hääkuvien käsittelyyn. Nykyään työ sovellusarkkitehtinä on kuitenkin niin sosiaalista, että vaikka Tommi sosiaalinen kaveri onkin, hän ei koe tarvitsevansa enää viikonloppuisin lisää ihmiskontakteja monien satojen häävieraiden puhuttamisen merkeissä. Niinpä hääkuvaushommat ovat ainakin tällä hetkellä hieman katkolla.

Vapaa-ajallaan Tommi vaikuttaa olevan ikiliikkuja – harrastuksina on jos jonkinlaista urheilua: jalkapalloa, lukkopainia, brassipainia, kahvakuulaa, uimista ja muuta kuntoilua. Koronan myötä täytyi keksiä jokin uusi tapa liikkua, joten Tommi siirtyi pyöräilyyn, jota harrastetaan emännän kanssa.

Kilometrejä kertyy ympäri vuoden monia tuhansia ja myös työmatkat taittuvat pyörällä, vaikka taloudessa on myös auto. Sitä kuulemma käytetään perheessä vain jos on ihan pakko. Polkeminen on niin kivaa, että Tommi polkaisi Saimaa Cycle tourilla vaivaiset 300 kilometriä maantiepyörällä.

Haluaisitko sinä osaksi mahtavaa porukkaamme?

Katso täältä avoimet työpaikkamme

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit