Skip to content

Kulttuurimme pohjautuu luottamukseen ja omannäköisiin arvoihin

Jan 18, 2023 12:00:00 AM twoday

Mistä aineksista hyvä työpaikka rakennetaan? Meidän mielestämme perusta muurataan arvoista, jotka voimme kaikki allekirjoittaa sekä mutkattomasta kulttuurista, jossa arvostamme toinen toisiamme.

Brändiuudistuksemme yhteydessä arvojamme työstettiin monissa workshopeissa ja huomasimme, että perusajatus arvoista eri tiimeissämme ja jopa eri maissa tuntui olevan todella yhtenäinen. Jaoimme siis jo luonnostaan yhteisen käsityksen siitä, millaiset arvojemme tulisi olla.

Arvoihimme kuuluu, että välitämme toisistamme ja teemme töitä yhdessä, innostumme asioista ja tähtäämme aina korkealle sekä luotamme ihmisiin ja toimimme joustavasti. Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa?

Luottamus ja joustavuus mahdollistavat mutkattoman ja ketterän tekemisen

Matala hierarkia ja luottamus työntekijöiden osaamiseen ja tekemiseen mahdollistavat meillä ketterän ja mutkattoman tekemisen. Monet työntekijämme arvostavat sitä, että heillä on asiantuntijoina vapaus tehdä päätöksiä omalla osaamisalueellaan ja heidän osaamiseensa luotetaan.

Työn tekemisen tavat ja ajat joustavat meillä jokaisen oman elämän ja mieltymysten mukaan, toki tietyissä kaikille yhteisissä raameissa ja tiimien sopimusten mukaan. Myös työvälineet saa jokainen meillä valita omien tarpeidensa mukaan.

Mitä meidän osaajillamme on tästä sanottavanaan?

“Meille on annettu vapaus tehdä asioita ja luotetaan, että asiat luistaa. Ymmärretään, että ihmiset ovat asiantuntijoita ja haluavat tehdä työnsä hyvin. Ja se luottamus on pohja sille, että töissä viihdytään.”

"Pidän twodaylla yrittäjähenkisestä ja itseohjautuvasta työkulttuurista. Se mahdollistaa paljon ja antaa vapauksia tehdä työtä juuri sillä tavalla, joka sopii itselle parhaiten ja tuottaa asiakkaalle parhaan lopputuloksen. Työntekijöihin ja heidän asiantuntijuuteensa luotetaan.”

“Työnteko twodaylla on itseohjautuvaa ja itsenäistä. Vapauksia on paljon, toki niiden mukana seuraa myös vastuu. Työympäristöä voi täällä muokata mieleisekseen, osin myös omilla teoillaan.”

“Täällä on joustavuutta ja pystyy vaikuttamaan siihen, että mistä tekee töitä. On kollegoita, jotka haluaa mennä joka päivä toimistolle ja tehdä työt siellä. On kiva, että jokainen voi valita itselleen sopivan työskentelytavan. On tiettyjä reunaehtoja, jotka tulevat asiakkaalta, mutta pystyn itse vaikuttamaan työvälineisiin, -tapoihin ja -aikoihinkin jossain määrin. Tämä ei missään nimessä ole mikään jäykkä organisaatio.

“Itse tykkään kyllä toimistolla työskentelystä, mutta eihän sillä väliä ole, että ollaan eri paikoissa. Asiakas on kuitenkin jossain muualla sitten taas. Meillä on niin joustavat järjestelyt ja työajat, että töitä pystyy tekemään melkein missä vain.”

"Tasapainoilu työn ja opiskelun välillä on ollut mahdollista ja superjoustavaa työnantajan ja esihenkilöiden puolelta.”

“Joustavat työajat ja etätyömahdollisuus helpottavat perheellisen arkea. Tiiminvetäjät huolehtivat työntekijöistään ja kannustavat avoimeen työilmapiiriin.”

“Mun iso toive on pitkään ollut, että saa tehdä omaa työtään ilman, että kukaan tulee työhön tarpeettomasti puuttumaan. Täällä välittyy luottamus siihen, että tarjoan asiakkaalle työpanokseni niin hyvin kuin suinkin pystyn. Ja vieläpä niin, ettei ikinä tunnu siltä, että olisi yksin ratkaisujensa kanssa, vaan tukea saa siellä missä sitä tarvitsee.”

Osaava työyhteisö tukee ja auttaa eteenpäin

Meillä tehdään töitä yhdessä ja tuetaan työkavereita tasavertaisessa yhteisössä, jossa jokaisen ääntä kuunnellaan. Osaavassa porukassa työskentely on antoisaa ja omakin osaaminen kasvaa kohisten, kun töitä tehdään tiiviisti yhteistyötä tehden ja toisia sparraillen.

Apua ja tukea voi meillä pyytää keneltä vain matalalla kynnyksellä ja työkavereita jeesataan todella mielellään. Kuten eräs työntekijämme veisteli: “Jaettu ongelma on kaksinkertainen ongelma – mutta saadaan ratkeamaan nopeammin.”

Näin meidän porukkamme on kuvaillut työyhteisöämme ja kokemaansa yhdessä tekemisen fiilistä:

“Täällä tunnen tulevani kuulluksi ja että mielipiteelläni on merkitystä. En ole vain osa yritystä, vaan osa koko yhteisöä.”

"twodaylla työkaverit ovat todella osaavia ja tiedän, että saan aina apua sitä tarvitessani.”

“Sakki on täällä mukavaa, monimuotoista ja osaavaa, ja ongelmat ratkeavat hetkessä livenä, videopuhelun välityksellä tai kaverin laittamalla Stack Overflow -linkillä.”

“Parhaita asioita täällä ovat loistavat työkaverit ja tekemisen meininki sekä rento ja välitön ilmapiiri. Täällä on asiantunteva ja osaava porukka ympärillä, joka auttaa aina tarvittaessa.”

“Uutena ohjelmistokehittäjänä jännitti, että pärjääkö konsulttifirmassa omilla taidoillaan, mutta tuki ja kannustus ovat kohdallaan niin, ettei sitä ole tarvinnut miettiä enää ekan työpäivän jälkeen.”

“Tämä on ensimmäinen oman alan työpaikka ja olen tyytyväinen, että päädyin juuri tänne. Projektiluontoisuus on mahdollistanut monenlaisten asioiden opettelun lyhyessä ajassa. Ja vaikka uuden opettelu on itsenäisestikin sujunut, aina on saanut myös apua, kun työkavereissa on niin monensorttisia asiantuntijoita. Osaamiseni ohjelmistokehittäjänä on kasvanut valtavasti työt aloitettuani.”

Merkityksellinen tekeminen innostaa ja saa tähtäämään korkealle

Kasvamme yrityksenä jatkuvasti, mikä tarjoaa mahdollisuuden tehdä monipuolisia projekteja ja oppia työssä uutta joka päivä. Samaan aikaan vakautemme yrityksenä taas takaa sen, että meillä voi rauhassa keskittyä järkevään töiden tekemiseen ja siihen missä on parhaimmillaan, ilman turhaa poukkoilua ja säätämistä.

Suhtaudumme intohimoisesti työhömme ja kehitymme jatkuvasti, jotta mukaudumme nopeasti muuttuvan maailman ja työelämän tarpeisiin. Myös työmme yhteiskunnallinen merkitys on asia, joka motivoi monia työntekijöitämme. Asiakkainamme on niin julkisen kuin yksityisenkin sektorin asiakkaita, joille teemme ihmisten arkea helpottavia ratkaisuja.

“Mitä laajempi kattaus yrityksellä on projekteja ja asiakkuuksia, niin kyllähän sieltä löytyy aina enemmän kiinnostavia juttuja. Me ollaan täydellisen teknologia- ja toimialariippumaton talo, joten tosi laajasti tehdään kaikkea. Työssäni on parasta sen vaihtelevuus ja monipuolisuus. Ja se on kiinnostavaa, että pääsee luomaan jotain uutta, on se sitten sisäinen tukipalvelu tai uusi sovellus asiakkaalle.”

“Täällä on aika rajattomat mahdollisuudet. Laaja organisaatio tukee oman osaamisen kasvattamista.”

“Työkaverit, rento ilmapiiri ja itselle merkitykselliset työtehtävät takaavat, että töihin on mukava tulla ja kotiin voi lähteä tyytyväisenä. Projektien vaihtelevuus tuo uutta jokaiseen päivään, sekä työtehtäviin että oman kehityksen kannalta.”

"Ajatus siitä, että mahdollisesti kymmenet tai sadat tuhannet ihmiset käyttävät tekemäämme sovellusta tuntuu mukavalta. On hienoa, että oman työn avulla voi helpottaa niin monen arkea. Se motivoi tekemään hyvää jälkeä joka päivä.”  

“Lähellä asiakasrajapintaa työskentely on palkitsevaa, koska siinä saa aidon kontaktin ihmisiin, joille kehittämämme ratkaisut lopulta menevät.”


Haluaisitko sinä mukaan mahtavaan porukkaamme tekemään merkityksellistä työtä? Lue lisää meistä ja kurkkaa avoimet työpaikkamme alta. Jos sopivaa pestiä ei juuri nyt ole auki, voit myös jättää meille avoimen hakemuksen.

Katso täältä avoimet työpaikkamme

Aiheeseen liittyvät artikkelit