Skip to content

Tekoälyä ja taitavaa koodia - koodihaasteen voittajat ja parhaat ratkaisut

May 26, 2023 12:00:00 AM twoday

Kiitos kaikille koodihaasteeseen osallistuneille! Haasteen vastausaika päättyi 1.5.2023 ja voittajat ovat nyt selvillä. Haasteeseen tuli paljon todella hyviä vastauksia ja niissä hyödynnettiin taitavasti erilaisia teknologioita ja tekoälypalveluita.

twoday-blog-koodihaaste-tic-chat-toe

Kuva 1: Koodihaasteen fullstack-kategorian voittajan Janne Peipon ratkaisu

Koodihaasteen voittajat

Koodihaasteen voittokategorioita oli neljä: fullstack-kategoria, paras frontti, paras bäkkäri sekä omaperäisin. Pääpalkinto eli 300 euron lahjakortti Verkkokauppa.comiin oli luvassa parhaalle fullstack-toteutukselle, ja muille kategorioille palkintona oli 100 euron lahjakortit. Lisäksi kaikkien hyväksyttyjen palautusten kesken arvottiin 100 euron lahjakortti Verkkokauppa.comiin.

Voittajat

  • Päävoitto, paras fullstack: Janne Peippo, Turku
  • Paras bäkkäri: Lauri Heino, Tampere
  • Paras frontti: Niku, Lappeenranta
  • Omaperäisin: Henna Schalin, Espoo

Ja arvonnan voittaja on: Toni Huttunen, Espoo. 

Paljon onnea voittajille! Kaikkiin voittajiin on oltu yhteydessä meilitse.   

twoday-blog-koodihaaste-henna-schalin

Kuva 2: Omaperäisin -kategorian voittajan Henna Schalinin ratkaisu

Koodihaasteen tehtävänanto: Ristinolla-peli

Tehtävänä haasteessa oli toteuttaa ristinolla-peli, eli vähimmäisvaatimuksena oli muun muassa peli 3x3 ruudukolla sekä voitot ja tasapelit laskeva pistelaskuri. Haastetta toteutukseen pystyi tuomaan erilaisilla variaatioilla, kuten säädettävällä ruudukon koolla tai tekoälyvastustajalla. Teknologiat sai haasteeseen kukin valita itse.

twoday-blog-koodihaaste-lauri-heino

Kuva 3: Paras bäkkäri -kategorian voittaneen Laurin ratkaisu

Ratkaisut ja voittajien valinta

Arvioinneissa kiinnitettiin huomiota muun muassa koodin oikeellisuuteen ja selkeyteen, ratkaisun toimintaan ja ulkonäköön sekä testeihin, toki hieman kategoriasta riippuen.

Suosituimmat teknologiat

Javascript-pohjaiset teknologiat olivat selkeästi suurimmalla edustuksella valittujen teknologioiden joukossa. Valittujen teknologioiden joukkoon oli päätynyt myös Pythonia ja vanhaa kunnon C++:aa. Avoimien tekoälyjen yleistyminen näkyi myös osana toteutuksia ja oli ilahduttavaa huomata, kuinka erilaisia tekoälypalveluita oli käytetty osana toteutuksia.

Voittajien valinta

Fullstack-kategorian voittaja on erityisen laadukas toteutus, josta näkyy tekijän kattava ammattitaito ja kokemus koodin parissa. Toteutuksen ulkoasuun on panostettu huomattavan paljon ja ChatGPT:n käyttö osana sovellusta on hieno lisä. Peliä pääset kokeilemaan täällä.

Bäkkärin osalta voittajan valinta ei ollut helppoa, sillä hyviä ehdokkaita oli useampia. Koodin selkeys, hyvin organisoitu tiedostorakenne ja ammattitaitoinen toteutus modernilla backend-kehityskehyksellä helpotti voittajan valinnassa. Koodi osoitti ammattimaisuutta, hyödyntäen parhaita käytäntöjä ja osoittaen syvällistä ymmärrystä ohjelmistokehityksen periaatteista.

twoday-blog-koodihaaste-tic-tac-toes

Kuva 4: Paras frontti -kategorian voittaneen Nikun ristonolla-peli

Frontend-kategorian voitti ulkoasultaan siisti ja hyvin mietitty toteutus. Koodi on laadukasta, oikein jaoteltu ja valittuja teknologioita on käytetty tehokkaasti. Plussaa toteutus sai erilaisista ylimääräisistä ominaisuuksista.

Omaperäisin-kategorian voittaja erottui joukosta ulkoasullaan. Toteutus on teknisesti hyvin laadukas, mutta erityisesti teemaa mukaileva ulkoasu kiinnitti raadin huomion.

Jos seuraavat koodihaasteet kiinnostavat, nappaa seurantaan meidän somet (LinkedIn, Instagram, Facebook), niin pysyt ajan tasalla koodihaasteen julkaisusta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit