Skip to content

Anssi innostuu kohtaamisista ja käyttäjä­keskeisestä suunnittelusta

Jan 23, 2023 12:00:00 AM twoday

UX-designer Anssi Kienanen on vielä melko tuore vahvistus joukkoihimme, vaikka työelämässä hänellä onkin jo takana hyvä määrä kilometrejä.

Aiemman työuransa Anssi teki valokuvaajana, mutta noin kymmenen vuotta sitten alanvaihto alkoi kutkutella mieltä. Uuden uran alkua helpotti, että nuorena saatu opiskelupaikka tietojenkäsittelytieteen laitoksella oli yhä mahdollista aktivoida, vaikka aikaa olikin jo kulunut kouluun hakemisesta.

Jo opiskeluaikana Anssi oli erityisesti kiinnostunut käytettävyyspuolesta eikä niinkään koodaamisesta. UX-suunnittelijan työssä Anssin mielestä on parasta se, kun pääsee näkemään, että abstrakteista tarpeista syntyy jäsennelty ratkaisu, joka palvelee käyttäjiään.

“UX-suunnittelijan työ on tosi monipuolista: siihen sisältyy tutkimustyötä, paljon ihmiskontakteja ja ongelmanratkaisua. Työssä tuleekin välillä hyviä ahaa-elämyksiä. Lisäksi pääsee tekemään laajasti ulkoasuun liittyviä juttuja, mikä on itselle lähellä sydäntä”, Anssi kertoo.

twoday-blog-anssi1

Käyttäjäkeskeinen suunnittelu kiehtoo

twodaylle Anssia houkuttelivat organisaatiomme tapa toimia, selkeät rakenteet ja se, että toimintatavat ovat käyttäjäkeskeistä suunnittelua huomioivia ja tukevia.

“Täällä asiakasprojekteihin lähdetään suunnittelu edellä ja pyritään siihen, että kaikki asiat selvitetään – ei vain oleteta ja arvailla. Näin omien suunnitteluratkaisujen ja päätöksenteon tueksi pystyy tuomaan oleellisimmat asiat, kuten liiketoiminnan vaatimukset ja käyttäjien tavoitteet. Työ pysyy motivoivana, kun tietää keskittyvänsä merkittäviin asioihin”, Anssi toteaa.

Töiden aloitus on Anssin mukaan sujunut hyvin ja pehmeästi uusiin hommiin pikkuhiljaa tutustuen. Helsingin keskustassa töissä käyminen on mukavaa vaihtelua, ja Anssi käykin toimistolla paljon, jotta pääsee näkemään kollegoita ja muita ihmisiä.

“Toimistolla pystyy helposti jakamaan työhön liittyviä näkemyksiä ja tulee muutenkin jutusteltua ja vitsailtua muiden kanssa päivän mittaan. On mukavaa olla töissä ja meillä on tosi kiva työporukka”, Anssi kertoo. 

Anssi näkee myös tulevaisuuden kehittymismahdollisuudet hyvinä. 

“Näen että twodaylla yrityksenä on mahdollisuudet ja halua edelleen kehittää suunnittelu- ja palvelumuotoilupuolta. Näin yksilöilläkin on mahdollisuus edetä ja päästä osaksi jotain hienoa, kun koko suunnittelutyön merkitys yrityksessä voi ottaa vielä isompaa roolia. Lisäksi meillä on taitavaa ja kokenutta porukkaa töissä, joilta voi aina oppia uutta. Koen, että täällä on hyvät mahdollisuudet päästä eteenpäin ja kehittyä ammatillisesti”, Anssi toteaa.

twoday-blog-anssi-2

Monipuoliset harrastukset ja konsultin työ tuovat vaihtelua elämään

Vaikka perhe-elämä vie paljon Anssin aikaa, niin toisinaan hänellä on myös hetki harrastuksille, joita nopeasti innostuvalla tyypillä riittääkin vino pino. 

“Tykkään paljon ulkona liikkumisesta ja luonnossa ja veden äärellä olemisesta. Olen esimerkiksi purjehtinut ja melonut paljon. Talvisin tykkään muun muassa suksihommista, eli vapaalaskusta retkeily- ja seikkailukulmalla. Pyöräilen myös paljon, ja tarkoitus olisi kulkea pyörällä töihin Espoosta – kunhan flunssakierre helpottaa”, Anssi naurahtaa.  

Näppärältä tyypiltä hoituu myös kaikenlainen käsillä tekeminen, kuten puutyöt tai vaikka polkupyörän tai kitaran rakentaminen. 

“Paljon olisi kaikkea kiinnostavaa tekemistä, mutta eihän kaikkea kuitenkaan aina ehdi. Innostun aina kausittain jostain ja keskityn siihen. Konsultin työ sopii hyvin tällaiselle luonteelle, kun innostuu helposti uudesta, saa vaihtelua ja asiat myös valmistuvat melko nopeasti. Sitten pääsee taas sukeltamaan johonkin uuteen.”

Haluaisitko sinä osaksi mahtavaa porukkaamme?

Lue lisää meistä ja katso avoimet työpaikkamme alta. 

Katso täältä avoimet työpaikkamme

Aiheeseen liittyvät artikkelit