Skip to content

Annille prosessikehityksen suola on työn vaihtelevuus

Sep 12, 2023 8:15:19 AM twoday

Anni Laakko on prosessikehityksen team lead, joka innostuu vaihtelusta ja asioiden kehittämisestä. Annin työnkuvaan kuuluu asiakastyötä, esimerkiksi kehitystyötä ja asiakaskonsultointia, tiimin auttamista päivittäisessä työssä onnistumisessa ja materiaalien sekä projektien suunnittelua. twodaylle Anni päätyi reilu vuosi sitten yrityskaupan kautta, kun silloinen työnantaja Solidabis siirtyi osaksi twodayta.

Koodinatiivista prosessikehityksen konkariksi

Anni on prosessikehityksessä konkari, sillä on ollut melko tuoreella alalla jo viitisen vuotta sekä tehnyt aina monipuolisia tehtäviä ja ollut kiinnostunut asioiden kehittämisestä. Innostus tietotekniikkaa kohtaan syttyi jo lapsena, ja Annin voisikin sanoa olevan suorastaan koodinatiivi.

”Jo joskus lapsena koodailin ensimmäisiä kertoja, esimerkiksi ulkoasuja omille nettisivuille ja yläasteella olin atk-tunneilla tutustumassa koodaamiseen vähän syvemmin. Lukioaikana oli pari vuotta taukoa, mutta sitten päädyin opiskelemaan tietojenkäsittelyn tradenomiksi ja valitsin ohjelmistokehityksen pääaineeksi”, Anni kertaa.

Alun perin Anni ajatteli, että alkaisi full stack -sovelluskehittäjäksi, sillä se vaikutti helposti lähestyttävältä vaihtoehdolta IT:n parissa.

”Automaatio- ja prosessikehitys tuli mukaan vähän vahingossa ihmisten kautta. Olen aina ollut aika kova puhumaan ja verkostoitumaan ja jotenkin vaan löysin itseni tästä tilanteesta. Mutta tämä sopii kyllä minulle tosi hyvin, kun on vaihtelua ja saa olla sosiaalinen”, Anni naurahtaa ja jatkaa:

”Prosessikehitys on tosi mielenkiintoista, mutta en osannut jotenkin ajatella, että tällaista voisi tehdä työkseen. Aiheenahan tämä tuntuu tosi kaukaiselta, jos ei ole itse päässyt lähempää tarkastelemaan. Minulle ainakin aikanaan automaatiokehitys oli robotteja ja kaikkea tosi jännää ja suurta. Nyt kun sitä tekee itse ja tietää, miten se toimii, niin se on ihan erilaista.”

Prosessikehityksen monipuolisuus motivoi

Prosessikehityksen parissa työskentelyssä on Annin mielestä ehdottomasti parasta monipuolisuus ja vaihtelu sekä uuden oppiminen.

twodayn prosessikehitystiimissä tehdään erilaisia automaatioita, prosessien kehitystä ja määrittelyä. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi liiketoiminnan prosessien analysointia ja kehittämistä laajemmassa mittakaavassa tai automaatioita esimerkiksi laskutuksen tai muun määrämuotoisen työn automatisaatioon.

”Prosessikehityksessäkin koodataan, mutta tehdään myös muuta, kuten määrittelytehtäviä ja analyyseja. Siinä pääsee työskentelemään monien erilaisten alojen ja erilaisten kokonaisuuksien ja järjestelmien kanssa sekä hyödyntämään paljon erilaisia teknologiaratkaisuja ja ohjelmointikieliä. Pystyy myös erikoistumaan moniin eri asioihin ja projektit vaihtelevat tosi paljon, joten aina on jotain uudenlaisia opittavia asioita, prosesseja ja ajateltavaa. Tämä on jatkuvasti kehittyvä ala, joka pysyy aina elävänä ja mielenkiintoisena”, Anni kertoo ja jatkaa:

”Oma työni on vieläkin monipuolisempaa, kun pääsen työskentelemään ihmisten kanssa vielä aktiivisemmin team lead -roolin kautta sekä kehittämään liiketoimintaa myyntityötä tukemalla.”

Myös twodayhin liittymisen tuomat mahdollisuudet liiketoiminnalle motivoivat Annia. ”Se on minun mielestäni tosi palkitsevaa, että saa olla mukana luomassa jotain ihan uutta.”

”Ja tietysti asiakasprojektit ovat tosi mielenkiintoisia. Me tehdään tällä hetkellä projektissa terveydenhuoltoalan automatisaatiota, joka itsessään on tosi palkitsevaa, koska siinä pääsee oikeasti auttamaan”, Anni jatkaa.

twoday_blog_anni_1280x960

Isompaan firmaan hyppääminen toi uusia mahdollisuuksia

Miltä Annista tuntui siirtyä pienestä Solidabiksesta twodaylle, joka on kuitenkin melko suuri toimija?

”Sulautuminen twodayhin on sujunut yllättävän hyvin. Kun siirrytään isompaan firmaan, niin se saattaa olla vähän jännittävää monellakin tavalla. Mutta ollaan saatu paljon positiivista muutoksen mukana ja toivottavasti ollaan myös tuotu sitä sitäkin enemmän. Olen huomannut, että ihmiset myös omassa tiimissä on aika tyytyväisiä tähän tilanteeseen”, Anni kertoo ja jatkaa:

”Muutoksen jälkeen prosessikehitystiimin sekä meidän liiketoiminnan kasvu on lähtenyt kovaan vauhtiin. Meillä on selkeä suunnitelma, mihin suuntaan haluamme edetä ja osana twodayta meillä on mahdollisuus kehittää liiketoimintaa juuri sillä tavalla”, Anni toteaa.

Anni onkin ollut tyytyväinen twodaylla ja erityisesti hauskat ja fiksut työkaverit sekä voimakas yhteisöllisyyden kokemus saavat kiitosta:

”Minun mielestäni meillä on selkeästi merkittävämpi yhteisöllisyys kuin monessa muussa paikassa ottaen huomioon, että ollaan kuitenkin aika iso yritys. Se on tosi hienoa, että pystytään näinkin isossa kokonaisuudessa toimimaan todella sosiaalisesti ja hyödyntämään meidän kaikkien läsnäoloa positiivisessa mielessä, niin että jokainen tuo siihen jotakin uutta.”

”Minulle henkilökohtaisesti on tärkeää, että täällä on mahdollisuuksia ja tilaa kehittää itselle tärkeitä asioita, olkoon ne sitten omia taitoja tai liiketoimintaa. Voi vaikuttaa ja osallistua asioihin”, Anni jatkaa.

Aivojen nollaus pelaillen ja urheillen

Töiden jälkeen Anni rentoutuu pelailemalla ja harrastamalla liikuntaa. Alkuvuodesta Anniin iski oikein kuntoilukärpänen, ja tietokoneella pelailu vaihtui muun muassa pilatekseen, joogaan ja kuntosaliin.

”Aika pitkälti viikon aikana ehdin vapaa-ajalla harrastaa vaan liikuntaa. Mikä on sinänsä hauskaa, että meillähän on tosi paljon myös muuta liikunnallista porukkaa twodaylla, niin on aina kaikenlaisia liikuntahaasteita myös menossa.”

Töiden jälkeen rentoutumiseen liikunnan lisäksi Annin mukaan toimii myös pelaaminen: ”Töiden jälkeen toimii tosin hyvin strategiset hiekkalaatikkopelit, kuten Cities Skylines, missä rakennetaan kaupunkeja. Se on täysin meditatiivista ja nollaa aivot aivan täysin töiden jälkeen. Kun avaat sen, niin et ajattele yhtään mitään tuntiin, ja se on aivan ihanaa. Tasapaino näiden asioiden ja töiden välillä antaa voimaa seuraavaan päivään”, Anni vinkkaa. 

 

Kiinnostaisiko sinua hypätä mukaan meidän rentoon porukkaan? 

Lue lisää meillä työskentelystä

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit