Skip to content

Visma Consulting osti OCTO3 Oy:n ja kasvaa vahvasti IT-konsultointimarkkinalla

Dec 10, 2017 12:00:00 AM twoday

Visma Consulting* on ostanut OCTO3 Oy:n koko osakekannan. OCTO3 on yksi Suomen johtavia sopimustuotekehitystaloja, joka auttaa suomalaisia yrityksiä digitalisoimalla heidän tuotteitaan ja liiketoimintaansa. Yhtiöllä on toimipisteet Lappeenrannassa ja Helsingissä ja se työllistää 57 henkilöä. OCTO3:n liiketoiminta on ollut viime vuodet voimakkaassa kasvussa ja vuonna 2017 sen liikevaihto tulee olemaan noin 4,5 miljoonaa euroa.

*CVC Capital Partners osti syyskuussa 2022 Visman Custom Solutions -divisioonan, johon myös Visma Consulting kuului. Näin syntyi uusi, pohjoismainen digitaaliseen muutokseen keskittyvä teknologiayritys, joka toimii nyt nimellä twoday. 

”OCTO3:lla on erinomainen asema useiden kasvuyhtiöiden ja organisaatioidn tuotekehityskumppanina ja se täydentää Visma Consultingin tarjoamaa erinomaisesti”, sanoo Visma Consulting Oy:n toimitusjohtaja Petri Lillberg. ”Yhtiöt ovat tehneet yhteistyötä jo jonkin aikaa ja olemme olleet vaikuttuneita OCTO3:n vahvasta osaamisesta. Yhdessä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä laajemman palveluvalikoiman ja teknistä osaamista laajemmalla rintamalla”, hän jatkaa.

Yritysoston jälkeen Visma Consultingilla on Suomessa jo noin 220 työntekijää ja alihankkijoiden kanssa asiakashankkeissa lähes 300 konsulttia. ”Tavoitteena on tuplata OCTO3:n Lappeenrannan nykyinen 50 hengen toimisto mahdollisimman nopeasti ja sitä kautta saada Lappeenrannan alueen teknologiaosaajat myös laajemmin Visma Consultingin asiakkaiden hankkeisiin, sanoo Lillberg.

”Visma Consulting on yksi Suomen johtavista IT konsulttitaloista ja Visma-perheeseen liittyminen vahvistaa liiketoimintaamme huomattavasti, kommentoi OCTO3:n toimitusjohtaja Tommi Laitinen. ”Liiketoiminnassamme ei ole juurikaan päällekkäisyyksiä, mutta synergioita sitäkin enemmän. ”Visma Consultingin kautta saamme vahvan asiakaspeiton suomalaisten suuryritysten ja julkisen sektorin organisaatioissa sekä suuremman koon tuomat edut erityisesti myynnissä ja hallinnossa. OCTO3 on kasvanut erittäin voimakkaasti viimeiset vuodet ja tämän yhdistymisen kautta pystymme vahvistamaan kasvutarinaa entisestään. Erityisesti tämä on hyvä uutinen Lappeenrannan ICT-klusterille, joka näin vahvistuu entisestään.”, hän jatkaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit