Skip to content

Makeisliiketoiminnan mittarit kaakkoon – Fazer uudisti raportointiaan

Fazer

Fazer on yksi Suomen tunnetuimmista brändeistä ja pyrkii merkityksellisten ruokailukokemusten lisäksi kannattavuuden kasvattamiseen. Fazer on tunnistanut liiketoiminnan strategiassaan digitaalisten ratkaisujen merkityksen niin sisäisen kehityksensä kuin asiakaskokemuksen näkökulmasta. Muun muassa Fazerin makeistehtaiden tuotannon seuranta on saanut uuden muodon.

case-asiakastarina-fazer-otsikkokuva-header

Fazerin Makeisten tilaus- ja toimitusketjusta vastaava talousjohtaja Päivi Wallenius kertoo, että tuotannon seurannan ohella yksi tärkeä digitalisaatiolla saavutettava hyöty on tehtaiden raportoinnin harmonisointi – tehtaiden yhtenäiset toimintatavat ja seuranta raportoinnissa.

Kun manuaalisesta raportoinnista päästään automatiikkaan, asiantuntijoillamme on aikaa panostaa taustasyiden tutkimiseen ja tulosten analysointiin”, kertoo Wallenius.

 

Fazerilla on kolme makeistehdasta Suomessa; Vantaalla tehdään suklaat ja keksit, Lappeenrannassa sokerimakeiset, ja Karkkilassa sijaitsee purukumitehdas. Näillä tehtailla ei aiemmin ollut yhteisiä tuotannon seurannan mittareita, mutta selkeä tarve tällaiselle yhtenäiselle raportoinnille nähtiin.

Tieto on arvokasta, kun se käytetään hyvin

Tärkeään rooliin nousi aiemmassa projektissa twodayn kanssa toteutettu tietovarastointiratkaisu. twodayn oma Data Vault Modeller on sovellus, joka nopeutti tietovaraston toteutusta alkaen suunnittelusta ja mallinnuksesta ja päättyen ajastuksiin, dokumentointiin ja muuhun tuotantoympäristön hallinnointiin.

Tietovarastoautomaatio on tuonut Fazerille merkittäviä säästöjä liiketoiminnan ennustettavuuden mahdollistamisen kautta.

Raportoinnille kehitetyt mittaristot mittaavat muun muassa materiaalien käyttöeroa ja hävikkiä, työn käyttöeroa suhteessa tuotteen standardiin, sekä tuotannon tehokkuutta ja tuotantosuunnitelmassa pysymisen tarkkuutta. Näiden mittareiden avulla pystytään paremmin ennakoimaan toimitusketjun tulosta ja myös analysoimaan deviaatioiden syitä ja tunnistamaan kehityskohteita.

Fazer haluaa päästä tiedolla johtamisen malliin, jolloin kaiken kerättävän datan tulee olla jäsenneltävässä muodossa ja päivityttävä nopealla syklillä”, Wallenius taustoittaa.

 

Toteutetun projektin myötä saavutettiin myös parempi tuotantotilanteen kokonaisnäkyvyys yritysjohdolle päin. Mittareita kehitettiin ensimmäisessä kehityssyklissä kourallinen, ja ne priorisoitiin sillä perusteella, mitä lukuja liiketoiminnan kehityksen eteen tarvitaan nopeimmin. Muita mielenkiintoisia lukuja lähdetään hakemaan raportoinnin jatkokehityksellä.

twodayn tuottama tietovarastointiratkaisu on tärkeässä roolissa raportoinnin kehityksessä ja joka öisessä latausten hallinnassa”, kertoo Fazerin palvelupäällikkö Sami Tillgren.

 

Fazerilla on makeisten lisäksi muita liiketoiminnan aloja, joita he lähtevät strategiansa mukaan tehostamaan digitaalisten ratkaisujen avulla, ja he näkevät twodayn hyvänä kumppanina tässä muutoksessa.

Prosessiemme jatkuvalla kehittämisellä pystymme vastaamaan paremmin kilpailukykyhaasteeseen, ja tästä projektista saamamme hyödyt maksavat projektin hinnan takaisin alle puolessatoista vuodessa”, täydentää Wallenius.

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä.

Mikko Kontsas

Data and business intelligence
mikko.kontsas@twoday.com
040 5806 786

Onnistumisia muiden asiakkaidemme kanssa

Tamro laittoi analytiikan ja tietopalveluiden perustan kuntoon modernilla data-alustalla

Tamro, Suomen johtava lääkkeiden ja terveystuotteiden jakelija, modernisoi toimintaansa rakentamalla innovatiivisen data-alustan. Sen avulla saadaan ajantasaista tietoa asiakkaille sekä sisäiseen raportointiin. Lisäksi se mahdollistaa kokonaan uudenlaisten datapalveluiden kehittämisen.

Go On uudistaa työnvälitystä tekoälyn avulla

Henkilöstöpalveluita tarjoava yritysketju Go On päätti ottaa käyttöön tekoälysovellus twoday AI Agentin eri toiminnoissaan. Sovelluksen käyttöönoton taustalla oli tarve sujuvoittaa erilaisia prosesseja, kuten eri sidosryhmien välistä viestintää, sisäistä tiedonhakua ja markkinointia.

Säästöpankkiryhmä käynnistää merkittävän liiketoimintauudistuksen Microsoft-pilven avulla

Mittava liiketoimintakehityshanke sisältää konkreettisia askeleita kohti Säästöpankkiryhmän digitaalisen vision toteuttamista. Uudistus mahdollistaa henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun saumattoman yhdistämisen, mikä tulee näkymään yhä sujuvampana ja helpompana asiointina niin asiakkaiden kuin ...